Fudbal

Dom kao hram fudbala

Dom kao hram fudbala
Dom kao hram fudbala

Proteklih mjeseci iz Brazila uglavnom stižu vijesti o protestima lokalnog stanovništva protiv Svjetskog prvenstva u fudbalu, ali ima i onih koji su neizlječivo zaraženi fudbalskom groznicom, a jedna od njih je Marilza Guimaraes da Silva (63).

Marilza je svoj dom u Braziliji pretvorila u hram brazilskog fudbala. Vatrena navijačica svaki dio kuće obojila je u brazilske boje. Na zidovima su zastave, fotografije i dresovi Brazila, spavaća soba nalikuje na navijačku tribinu, a simatična navijačica je uredila čak i toalet pa sjeda na WC školjku koja je u žuto-zelenim bojama.

Brazilka u svom domu ima i repliku trofeja Svjetskog prvenstva, popularnu "boginju", a napravila je i mali oltar na kojem stoji fotografija fudbalske reprezentacije "karioka". Naravno, sve je u žuto-zelenom. Na zidu je i Da Vinčijeva posljednja večera uz malu prepravku glavnog stola. Ispred Isusa i apostola Marilza je zalijepila brazilsku zastavu. Svako jutro dođe kraj oltara i pomoli se za uspjeh omiljnog tima.

Do početka (12. jun) Svjetskog fudbalskog prvenstva ostalo je 14 dana, a domaćini se nadaju da će podići svoj šesti trofej u istoriji i to baš na svom kućnom pragu.

Brazilska kultura na krilima

Fudbalska reprezentacija Brazila ovog ljeta će putovati sa stilom na Svjetskom prvenstvu koje se održava u njihovoj zemlji. 

Naime, brazilski umjetnik Os Gemeos je avion boing 737 totalno prekrio šarenim crtežima kako bi na najbolji način predstavio brazilsku kulturu. Proces farbanja trajao je sedam dana, a za to vrijeme je potrošeno 1.200 limenki boje u spreju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije