Fudbal

Emir Spahić se tukao nakon utakmice sa Nigerijom?

Emir Spahić se tukao nakon utakmice sa Nigerijom?
Emir Spahić se tukao nakon utakmice sa Nigerijom?

Da u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine nešto nije uredu i da je atmosfera ozbiljno narušena potvrđuje i video zapis koji kruži internetom.

Riječ je o telefonskom razgovoru komentatora BHT1 Velide Spahe, vjerovatno sa nekim od kolega iz Sarajeva.

Navodni incident desio se nakon meča BiH - Nigerija, a Spaho sumnja da ga je izazvao upravo kapiten Emir Spahić.

Sportski komentator nije mogao sa sigurnošću tvrditi šta se tačno desilo, ali kaže da je navodno izbila i tuča između Spahića i još nekoga.

„Čuo sam, ne znam sad je li tačno, da je bilo poslije utakmice na rubu incidenta, tuče neke, sad šta je... Ne znam između Spahića i još nekoga. To sam čuo, ne garantujem da je tačno, to kažu ovi što su bili tamo“, rekao je u razgovoru koji se pojavio i na „YouTube“, Velid Spaho.

Spaho između ostalog konstatuje i da selektor Safet Sušić nema disciplinu.

Demant iz Saveza

Iz rukovodstva Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH odmah su odlučno reagovali. Iako priznaju da atmosfera u bh. timu nije sjajna, naglašavaju da tuče i bilo kakvog incidenta nije bilo.

„Ja to odlučno mogu demantovati i tvrdim da nije bilo ni svađe, a kamoli tuče. Poslije utakmice sa Nigerijom igrači su bili deprimirani, razočarani, što je i normalno obzirom da nije ostvaren očekivan rezultat. Međutim, poraz su primili stoički bez bilo kakvih problema, sveđe, a kamo li tuče. Nema govora da se nešto tako desilo“, rekao je u razgovoru iz Brazila za „Nezavisne“ Jasmin Baković, generalni sekretar N/FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije