Fudbal

Fudbaleri BiH u trećem pokušaju traže pobjedu protiv Meksika

Fudbaleri BiH u trećem pokušaju traže pobjedu protiv Meksika
Fudbaleri BiH u trećem pokušaju traže pobjedu protiv Meksika

Fudbaleri koji odigraju dobro protiv Meksika imaju šansu da počnu protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu, najavio je selektor BiH Safet Sušić, čija će ekipa u noći s utorka na srijedu u Čikagu odigrati drugu pripremnu utakmicu u okviru američke turneje.

"Zmajevi" protiv Meksikanaca iz minula dva prijateljska meča, takođe igrana u SAD, imaju loš skor od dva poraza. Pape od svojih pulena zato očekuje da ponove dobru igru kao protiv Obale Slonovače, koju su prošlog vikenda savladali u Sent Luisu rezultatom 2:1.

"Dva puta smo igrali protiv Meksika i oba puta izgubili. Znam da imaju dobar tim. Od svojih igrača ću tražiti isti odnos i da se ponašaju kao s Obalom Slonovače. Svi su svjesni da oni koji odigraju dobro imaju šansu da počnu protiv Argentine. Iako je s Meksikom prijateljska utakmica, ubijeđen sam da će biti dosta navijača oba tima. Nadam se spektaklu, bez povreda i kartona", rekao je Sušić.

Službeni trening ekipa je odradila na stadionu "Soldier Field". Zdravstveno stanje je zadovoljavajuće, uključujući Emira Spahića, Ognjena Vranješa i Seada Kolašinca, koji su zbog bolova ranije napustili teren protiv Obale Slonovače.

"I protiv Meksika ćemo izvesti svoj najbolji tim. Mi nemamo kombinovani sastav i ne eksperimentišemo. Protiv Obale Slonovače nisam koristio samo one koji su imali problema sa povredama, prije svega mislim na Ermina Bičakčića. On je sada spreman, mogao bi istrčati protiv Meksika, ali vjerovatno nećemo rizikovati", kazao je u Čikagu selektor BiH.

Nakon meča sa Meksikancima "zmajevi" odlaze u Brazil, gdje će biti jedini debitanti na Svjetskom prvenstvu. Ipak, popularni Pape od svojih pulena zahtijevaće da pokažu da nisu slučajno među fudbalskom elitom svijeta.

"U našoj grupi Argentina će vjerovatno biti prva. Mi ćemo igrati za drugo mjesto, boriti se s Nigerijom i Iranom. Imamo dobru ekipu i vjerujemo da možemo proći u drugi krug. Ponosni smo na ono što smo učinili do sada i cilj nam je da pokažemo svima da nismo slučajno na Mundijalu", tvrdi Sušić. Utakmica Meksiko - BiH igra se u srijedu ujutru od 3.30, uz direktan prenos na FACE TV.

Problemi

Problemi tehničke prirode nikako ne zaobilaze bh. reprezentaciju na američkoj turneji. Nakon što su prilikom dolaska u Ameriku nekoliko puta kružili avionom oko Čikaga, doživjeli su i novu neugodnost u ovom gradu. Naime, greškom organizatora prvo su smješteni u pogrešan hotel, potom su ostali bez zvaničnog prevodioca, a i vozač autobusa nije znao najbolje put od hotela do stadiona "Soldier", pa su pres-konferencija i trening kasnili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije