Fudbal

Iran odlučuje o Sušiću

Iran odlučuje o Sušiću
Iran odlučuje o Sušiću

Poraz od Nigerije uzdrmao je "zmajeve", priznaje Haris Medunjanin, reprezentativac BiH, i najavljuje da će on i saigrači ipak učiniti sve da u srijedu u Salvadoru u posljednjoj utakmici protiv Irana poprave utisak.

Bura zbog eliminacije s Mundijala ni danas se nije stišala. Na portalima, u kafićima, javnom prevozu top tema i dalje su bile sporne sudijske odluke, ali i igra pojedinih fudbalera BiH, te taktičke zamisli selektora Safeta Sušića.

"Najlakše je kritikovati, a mi prije svega nismo imali sreće. Šta drugo reći kad ekipa napravi presing, stvori dvije-tri šanse i umjesto da povede, gol bude poništen. Onda nakon gola sumnjiva situacija, odnosno faul na Spahiću i Nigerija vodi. Sve se tako brzo okrenulo protiv nas, o tome niko ne priča, kao ni o stativi Džeke u sudijskoj nadoknadi. Ja mislim da smo se borili i da smo zaslužili makar jedan bod", tvrdi Medunjanin.

A internetom od juče kruži i animirana verzija situacije u kojoj je zbog nepostojećeg ofsajda oštećena reprezentacija BiH.

"Razočarenje u našoj ekipi je i te kako prisutno, posebno kad smo na snimku detaljno vidjeli šta se desilo i da smo mogli pobijediti. Kad smo ušli u svlačionicu poslije utakmice bila je potpuna tišina, svi smo bili potišteni jer smo nezasluženo eliminisani. Međutim, i pored svega mi sad treba da pokušamo da se podignemo i izađemo još jači iz svega. Nastojaćemo i bilo bi zaista lijepo da ovu priču završimo makar tom utješnom pobjedom nad Iranom i kući se vratimo uzdignute glave. Ovo nam je prvi Mundijal i biće ih još", smatra Medunjanin.

Razočarenje u Brazilu pokrenulo je i još jedno pitanje. Sa sutrašnjim mečom ujedno se završava i ugovor Safeta Sušića, odnosno njegov drugi mandat na klupi BiH. Još nije poznato hoće li ekipu voditi i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje počinju u septembru. Ranije je selektor izjavljivao da želja postoji i zato bi sutrašnji ogled s Iranom mogao odgovoriti na pitanje ostaje li Sušić ili ne. Ukoliko njegovi puleni poprave utisak, možda mu to ulije snagu da pokuša izboriti i prvo učešće bh. tima na EP 2016.

"Znam da su momci razočarani, ljuti, tužni... Neki će vjerovatno tražiti da ne igraju protiv Irana. Međutim, ja sam im rekao bez obzira na sve što se desilo mi ne treba da napustimo Brazil samo kao mala i simpatična reprezentacija s epizodnom ulogom na Mundijalu. Moramo se potruditi da nas svijet upozna, pa makar to bilo i u toj zadnjoj utakmici", rekao je danas Sušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije