Olimpijske igre

OK BiH proglasio najbolje

OK BiH proglasio najbolje
OK BiH proglasio najbolje

Olimpijski komitet BiH večeras je u Sarajevu, na svečanoj manifestaciji dodijelio priznanja najuspješnijim sportistima u 2014. godini.

 Prema mišljenju stručnog žirija OK BiH, u protekloj godini nagradu sportista godine zaslužila je džudistkinja Larisa Cerić, koja je proglašena za najbolju i u ženskoj konkurenciji. U muškoj priznanje su podijelili džudista Harun Sadiković i skijaš Igor Laikert.

U konkurenciji najuspješnijih reprezentacija BiH priznanje je otišlo u ruke fudbalske selekcije, koja je 2014. prvi put predstavljala našu zemlju na Mundijalu, koji je ljetos održan u Brazilu. Za najuspješniji sportki klub proglašeni su Atletski klub Borac iz Banjaluke i Omladinski košarkaški klub Spars iz Sarajeva. Za najboljeg trenera u godini na izmaku proglašen je Branislav Crnogorac, selektor džudo reprezentacije BiH.

Priznjanja kao najbolji mladi sportisti u kategoriji juniora dobili su džudistkinja Aleksandra Samardžić i plivač Vedad Ramić. Također, proglašeni su sportista godine i ekipa iz neolimpijskih sportova. U ovoj konkurenciji nagrade su dobili karatista Admir Zukan i reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci. Dodijeljen je i veliki broj specijalnih nagrada Olimpijskog komiteta BiH.

Vrijedi sepomenuti neke: Ivan Karačić (sportski podvig godine), Amel Mekiž (javna nagrada za fer-plej), Mehmed Sokolović (sportski radnik), Ismar Mujezinović (specijalna nagrada MOK-a)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije