Olimpijske igre

Oživio olimpijski duh

Oživio olimpijski duh
Oživio olimpijski duh

Promocijom zastave ulicama Istočnog Sarajeva i Sarajeva u petak je označen početak priprema za Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF), koji će ova dva grada zajedničkim snagama organizovati 2017. godine.

Riječ je o najvećem sportskom događaju u našoj zemlji od Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu jer se očekuje učešće oko 1.500 sportista iz 47 zemalja.

Ivo Komšić, gradonačelnik Sarajeva, i Nenad Samardžija, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, u petak su upriličili svečanu ceremoniju predstavljanja zastave, koja je počela ispred Administrativnog centra Istočnog Sarajeva, a potom su se zvanice autobusom i sa zastavom odvezle do Pala.

"Još od 1984. godine ne pamtimo sportski događaj ovakvih razmjera. EYOF 2017. godine jedna je od najvećih manifestacija koje će se održati u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Ovakav događaj svima nama trebalo bi da vrati olimpijski duh i da nam bude podstrek za budućnost", kazao je Miodrag Kovačević, načelnik opštine Pale.

Nakon Pala, delegacija i zastava EYOF-a krenuli su u Sarajevo. Na trgu ispred sarajevske katedrale Srca Isusova održano je druženje s građanima i turistima, kojima je dijeljen promotivni materijal EYOF-a 2017.

"Obišli smo Istočno Sarajevo, u Palama smo održali prezentaciju uz prisustvo velikog broja djece, na mjestu gdje stoji olimpijska pahuljica. Posjetili smo i novo skijalište u Palama, nakon čega smo se zaputili u Sarajevo, gdje smo posjetili gradske opštine. Ispred katedrale smo upriličili druženej s građanima, koje smo upoznali sa značajem sportskog događaja koji ćemo organizovati. Nakon toga svi zajedno sa zastavom otišli smo u Olimpijsku dvoranu 'Huan Antonio Samaran', gdje je održan završni dio promicije zastave. Veoma smo zadovoljni kako je sve proteklo, ali i kakvo su građani interesovanje pokazali. Vjerujem da će se u budućnosti naše stanovništvo sve više uključivati u ovaj projekat", rekao je Samir Avdić, direktor EYOF-a 2017.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije