Olimpijske igre

Tatjana Đekanović: Godinama sanjam Rio

Tatjana Đekanović: Godinama sanjam Rio
Tatjana Đekanović: Godinama sanjam Rio

Saznanjem da će ovoga ljeta učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Tatjana Đekanović dosanjala je san.

Šampionka i rekorderka BiH u gađanju vazdušnom puškom na najveću svjetsku smotru sporta ide zahvaljujući pozivnici Međunarodnog olimpijskog komiteta, koju je zaslužila sjajnim rezultatima. Nakon saznanja da će biti članica bh. olimpijskog tima, članica Streljačkog kluba Geofon iz Teslića, koja se streljaštvom bavi od šestog razreda osnovne škole, nije krila zadovoljstvo.

"Osjećaj je bio fenomenalan, novinari su mi prvi javili da idem u Rio. Stalno mi je kroz glavu prolazilo to da idem na OI, taj san sam sanjala unazad nekoliko godina. Sav trud i odricanja od svega što vrhunski sport zahtijeva na kraju su se isplatili", kaže Đekanovićeva.

Kao i većina vrhunskih sportista i ova 19-godišnja Teslićanka se nada da će se odnos države prema sportu promijeniti.

"Vjerujem kako će se odnos države prema vrhunskom sportu u što skorije vrijeme popraviti i postati normalan pa da i mi sportisti iz BiH možemo da se ponosimo odnosnom države prema nama, kao i ostale države u okruženju", rekla je bh. šampionka.

Reprezentativka BiH u streljaštvu nalazi se na pripremama u Ljubljani, odakle će u nedjelju otputovati za Baku, gdje se održava Svjetski kup. Ovo će ujedno biti i generalna proba za mladu sportašicu za Ljetne olimpijske igre u Rio de Žaneiru, koje će biti vrhunac njene karijere.

"Takmičenje u Bakuu će biti pravi ispit, jer će tu biti svi učesnici na Olimpijskim igrama. Poslije ćemo imati još dva takmičenja u Novom Sadu i Mađarskoj, a cilj je da Tatjana uđe u top formu za Rio", kaže Neven Rašić, trener bh. olimpijke, koji je još dodao:

"Očekujem da u Azerbejdžanu obori rekord BiH koji ona sama i drži, što bi bila odlična uveritra za Brazil. Nadamo se dobrom rezultatu u Riju, a sigurno je da se nećemo predavati. Tatjana je veliki borac i ona će sigurno dati sve od sebe za dobar plasman."

On je dodao da su odlazak bh. olimpijke na dva svjetska kupa (Minhen, Baku) finansirali opština Teslić i kompanija "M:tel", kao i da se nadležna ministarstva još nisu oglasila po pitanju finansijske pomoći za Đekanovićevu za kvalitetne pripreme za OI. Pored Tatjane, plasman na OI u Riju, koje počinju 5. avgusta, izborilo je još sedam sportista iz BiH, Lusija Kimani, Larisa Cerić, Amel Tuka, Kemal Mešić, Hamza Alić, Mesud Pezer i Damir Džumhur.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije