Ostali sportovi

Olivera Jurić (dizanje tegova), kandidat za najbolju sportistkinju BiH u 2007. godini

Olivera Jurić u 2007. godini može se pohvaliti izuzetno dobrim rezultatima. Osim što je apsolutni prvak BiH, granicu izdržljivosti i snage pomjerala je čak 18 puta, znanje i umijeće potvrdila je i na međunarodnoj sceni.

Na turniru "Alpe Adrija" osvojila je prvo mjesto. Isti uspjeh postigla je nešto kasnije na turniru "Andrija Meleč", a prvo mjesto i zlatna medalja pripala joj je i na Balkan kupu, koji se može mjeriti sa prvenstvom Balkana. Jurićeva je nastupila na Evropskom prvenstvu, gdje je u veoma jakoj konkurenciji stigla do 11. mjesta. S obzirom na njenu mladost i potencijal realno je očekivati da u godinama koje dolaze postigne još bolji rezultat i "napadne" postolje na nekom velikom evropskom ili čak svjetskom takmičenju.

"Prijatno sam iznenađena izborom žirija da i moje ime bude uvršteno među pet najboljih sportistkinja Bosne i Hercegovine. To priznanje mi mnogo znači, jer znam da nisam zaboravljena i da sportski radnici naše zemlje prate dešavanja i znaju prepoznati kvalitet. U narednom periodu očekujem još bolje rezultate i sigurna sam da ću nastaviti da donosim medalje sa svih takmičenja", kazala je Jurićeva.

Olivera Jurić je 2002. godine počela svoju profesionalnu karijeru. Već na prvom zvaničnom takmičenju demonstrirala je potencijal i kvalitet. Bilo je to u italijanskoj Veneciji, na Kupu "Alpe Adrija", na kojem je osvojila bronzanu medalju. Već naredne godine, na istom takmičenju u Ljubljani bila je prva, a na EP za seniore 2003. godine u Burgusu je bila šestoplasirana. Dvije godine kasnije ponovo je postala pobjednica nekoliko kup turnira u regionu, a na Mediteranskim igrama u španskoj Almeriji zauzela je šesto mjesto. Koliko je Jurićeva napredovala najbolje govori podatak, da iako još nije zvanično ispunila normu za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine, ima rezultat koji bi joj u konačnici mogao biti dovoljan za nastup na najvećoj planetarnoj smotri.

LIČNA KARTA

IME: Olivera

PREZIME: Jurić

MJESTO ROĐENJA: Mostar

DATUM ROĐENJA: 26. septembar 1984.

IZDVOJENO: Za nešto više od četiri godine, koliko se bavi dizanjem tegova, oborila je blizu 100 državnih rekorda

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije