Ostali sportovi

Apel za pomoć TK Doboj

Apel za pomoć TK Doboj
Apel za pomoć TK Doboj

Brojni sportski objekti u Bosni i Hercegovini su uništeni katastrofalnim poplavama prethodnih dana, neki će moći biti sanirani, a neki će iz temelja morati biti pravljeni. Jedan od potpuno razorenih je Teniski klub Doboj, koji će biti obnovljen.

Teniski savez Republike Srpske u nedjelju će organizovai odlazak u Doboj kako bi bilo pomognuto Teniskom klubu Doboj, jednom od klubova sa najvećom tradicijom u Republici Srpskoj koji više od deset godina organizuje ITF turnir koji se igra za ATP bodove.

Klub je u potpunosti devastiran, uništena je sva imovina, a svi koji žele da se pridruže radnoj akciji treba da ponesu gumene čizme, gumene rukavice, masku za lice, lopatu i vodu za piće. Polazak iz Banjaluke, iz parka "Mladen Stojanović" planiran je u sedam časova, istakli su iz Teniskog saveza RS.

"Sada bukvalno moramo krenuti od nule, klub je u potpunosti uništen, počev od terena, objekata, kancelarija, balona i svega ostalog. Oko 200 članova kluba više nema gdje da trenira, ali zaista moram reći da su nam svi ponudili pomoć, zvali su nas iz Gradiške, Banjaluke, Prijedora, klubova iz Federacije BiH, Dervente i ponudili su nam terene da naši igrači igraju tenis. Takođe, iz TK Mladost iz Banjaluke su nam obećali 20 tona šljake i zaista smo zahvalni na pomoći i solidarnosti koju nam ljudi pružaju", rekao je Dragan Dragičević, sekretar TK Doboj.

U RS je oštećen i TK As iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije