Ostali sportovi

Bh. odbojkašice počele pripreme za Mediteranske igre u Španiji

Bh. odbojkašice počele pripreme za Mediteranske igre u Španiji
Foto: N.N. | Bh. odbojkašice počele pripreme za Mediteranske igre u Španiji

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Brčkom i otpočela pripreme za nadolazeće Mediteranske igre u Taragonu (Španija).

Selektor Goran Nešić na raspolaganju ima 18 odbojkašica s kojima će raditi do 21. juna, kada je planiran odlazak u Španiju. Do odlaska stručni štab će suziti spisak na 12 igračica koje će braniti boje BiH. U bh. taboru ističu da rezultat neće biti toliko u prvom planu koliko će biti važno da se ekipa uigra za avgust, kada počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2019. godine.

"Sve cure su tu i nadamo se da će tako i ostati, da nećemo imati problema s povredama. Rezultat nije bitan u smislu da ćemo ganjati prolaze, medalje, ali ako se neke stvari poslože onda zašto da ne. Na djelu ćemo vidjeti neke nove igračice. Prije svega tu su Dajana Bošković, Iman Isanović i Adisa Hodžić. Vidjećemo kako će reagirati", kaže trener bh. odbojkašica Smail Pezerović.

Inače, Dajana, koja nastupa za poljsku ekipu PTPS Pitaigra, je sestra jedne od najboljih odbojkašica svijeta - Tijane Bošković, koja je godinama prva violina reprezentacije Srbije. Bh. odbojkašice nalaze se u Grupi B sa Španijom i Turskom. Plasman u dalji krug takmičenja ostvariće prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake od četiri grupe.  

"Ne vjerujem da će te selekcije igrati u najjačim sastavima i to će biti prilika i nama da rasterećenije uvučemo djevojke u roster i vidimo šta mogu, jer u avgustu imamo četiri utakmice kvalifikacija. Procijenili smo da ako budemo u najboljem sastavu imamo realne šanse da izborimo jednu od prve dvije pozicije koje vode na EP", naglasio je trofejni strateg Bimal Jedinstva.

On je dodao da je veliki hendikep za selekciju izostanak kapitena Edine Begić, koja bi zbog povreda mogla propustiti i avgustovske kvalifikacije, u kojima će se izabranice Gorana Nešića za Euro boriti protiv Španije, Rumunije i Latvije. 

Na spisku igračica koje konkuriraju za odlazak u Španiju nalaze se: Ajla Hadžić, Milana Božić, Sanja Kojić-Đurić, Anđelka Radišković, Iman Isanović, Adisa Hodžić, Katarina Popović, Amra Mandžukić, Verica Simić, Nataša Slijepčević, Dajana Bošković, Majra Mušija, Ajla Paradžik, Ana Gajić, Edina Selimović, Žana Dragutinović, Milica Ivković i Amra Džambić.

Mediteranske igre održaće se od 22. juna do 1. jula, a BiH će predstavljati do sada rekordan broj takmičara, njih 119.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije