Ostali sportovi

Bh. prvaci rasterećeni u Peruđi

Odbojkaši Kaknja, aktuelnog prvaka BiH, potpuno rasterećeno ulaze u večerašnji revanš meč osmine finala Čelendž kupa koji će se igrati u italijanskoj Peruđi.

Zbog ubjedljivog poraza u prvom susretu izabranici trenera Almira Begića u goste putuju svjesni da su bez šansi za plasman u narednu rundu takmičenja. Prva utakmica igrana je prije sedam dana u Kaknju, gdje je domaći tim poražen maksimalnim rezultatom 0:3. Italijani su već u prvom susretu pokazali kvalitet i opravdali ulogu favorita, dok su bh. predstavnici dobrom igrom u pojedinim momentima uspjeli namučiti favorite, te tako rivala uvjerili kako nisu slučajno u osmini finala.

Kakanjci su već do sada ostvarili istorijski pomak u bh. odbojci, tako da nemaju za čim žaliti ukoliko ne uspiju otići korak dalje. Prema riječima trenera aktuelnih prvaka naše zemlje, Kakanj neće dozvoliti debakl u Peruđi.

"U Peruđi ćemo igrati bez opterećenja jer smo svjesni kako su nam male šanse za plasman u narednu fazu takmičenja. Domaćinima ćemo pružiti veliki otpor i nećemo dozvoliti da lako pobijede. Tokom meča u Kaknju upoznali smo se sa njihovim kvalitetima i znamo šta nas čeka u revanš susretu. Iako visoko poraženi na domaćem parketu, nastavili smo sa napornim treninzima i uigravanjem tima za naredni meč. Upoznali smo igru naših protivnika i u srijedu nećemo dozvoliti da na našim greškama zarađuju poene", rekao je Begić.

Kakanjci su u Peruđu otputovali u ponedjeljak, dok su jučer obavili prvi trening na parketu gostiju. U Italiju je otputovalo 11 igrača, od kojih se očekuje da opravdaju dosadašnji rezultat.

"Iako smo rasterećeni, u meč ulazimo maksimalno ozbiljno. Nemamo pritisak što igramo u gostima jer smo tokom ove sezone postali svjesni kako nam je za dobar rezultat potrebna koncentracija i timska igra. Nećemo dozvoliti da se osramotimo. Naprotiv, domaćinima ćemo pokazati kako imamo potencijal i kvalitet, te ćemo na najbolji mogući način opravdati dosadašnje rezultate. Prethodno smo slavili protiv Vojvodine i mađarskog Kapošvara, što nije beznačajan rezultat. Ukoliko želimo korak dalje, moramo savladati i mnogo snažnije protivnike. Nadamo se da ćemo u narednom periodu nastaviti sa napretkom", priča Begić.

U timu Kaknja nema problema sa povredama i svi su spremni za večerašnji meč. Također, Kubanac Luis Hernandez nema više bolova i biće na raspolaganju treneru Begiću.

"Nemamo problema sa povredama. U timu vlada dobra atmosfera i svi željno očekuju naredni meč. Problem nam predstavlja umor koji je posljedica niza teških utakmica između kojih nismo imali pauzu. Bez obzira na sve okolnosti nadam se da ćemo u Peruđi pokazati najbolju igru u dosadašnjem dijelu sezone", dodao je trener bh. prvaka.

Almir Aganović, kapiten bh. prvaka, svjestan je kvaliteta koji posjeduju večerašnji domaćini.

"U Peruđu putujemo znajući šta nas očekuje. Svjesni smo da imamo posla sa jednom vrlo kvalitetnom ekipom, što ne znači da ćemo se predati. U utakmicu ćemo ući maksimalno ozbiljno, bez obzira što su nam male šanse za plasman u naredno kolo. Nećemo se predati i dozvoliti im da slave bez puno napora", kazao je Aganović, osvrnuvši se na prednost domaćeg parketa koja je na strani protivnika.

"Nemamo strah od gostovanja. Pod pritiskom smo kada igramo pred svojom publikom, dok na parketu gostiju igramo rasterećeno. Nadam se da ćemo pružiti bolju igru nego u prvom susretu", istakao je Aganović.

Revanš meč osmine finala Čelendž kupa između Peruđe i Kaknja igraće se večeras u 20.30. Prvi sudija večerašnjeg meča je Milan Todorov iz Bugarske, dok je njegov pomoćnik Ilhami Snjurt iz Turske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije