Ostali sportovi

Borac skidajući masu na trenutak oslijepio, mogao da umre

Borac skidajući masu na trenutak oslijepio, mogao da umre
Foto: Screenshot | Borac skidajući masu na trenutak oslijepio, mogao da umre

"Ostao sam u šoku vidjevši grupu ljudi koji forsiraju tog dečka do trenutka u kojem je izgubio vid. Njih treba suspendovati. Umjesto da ga zaustave kad mu je bilo loše, oni su ga gurali dalje. Pa mogli su da ga ubiju", rekao je predsjednik komisije bokserskih saveza Majk Maculi, govoreći o snimku koji je šokirao MMA svijet.

Prije nekoliko dana u Liverpulu u okviru UFC eventa borili su se Daren Til i Stefen Tompson u velter kategoriji. Til je pao vagu, bio je kilu i po pretežak pa je u pregovorima s timom protivničkog borca potpisao da se odriče 30 odsto zarade.

Tompson je pristao, a Til je slavio nakon pet rundi jednoglasnom sudijskom odlukom.

U namjeri da pokažu kako Til nije namjerno pao vagu, iz njegovog tima je procurio snimak skidanja kilograma. Ali izazvao je potpuno suprotan efekat.

Niko više nije ni razmišljao da li je borac namjerno ili nenamjerno imao višak kilograma, već su se zgrozili postupkom skidanja mase. U jednom trenutku, Til je ostao bez vida.

U petak je Daren Til krenuo u skidanje kilograma, do subote je morao da bude pet kilograma lakši. Krenuo je uz pomoć tima koji ga je skoro ubio! Prvo trčanje na traci, umatavanje u deke kako bi se što više znojio, potom bokserski trening.

Borac je bio na izmaku snaga, ali iz njegovog tima su išli dalje. Stavili su ga u saunu, nakon toga je vaga pokazala da treba da skine još dva i po kilograma. Drugi dio skidanja mase počeo je u pet ujutro, a Darenu je pozlilo dok je bio na traci za trčanje.

Rekao je da je izgubio vid. Ali ni tada iz njegovog tima nisu sve zaustavili, već su ga odveli u saunu gdje mu se stanje navodno dodatno pogoršalo. Na sreću, sve je završilo dobro, ali pitanje je kada će neko umrijeti zbog ovakvih drastičnih metoda.

"Doći će dan kad će neko umrijeti zbog nečije gluposti, a sve kako bi skinuo kilograme da bi se borio", dodao je predsjednik komisije bokserskih saveza Maculi.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije