Ostali sportovi

Bošković ne može sama u finale

Bošković ne može sama u finale
Foto: Eczacıbaşı Dynavit | Bošković ne može sama u finale

Ništa od finala Lige šampiona ni ove sezone za Tijanu Bošković i turski Ezačibaši. Moćni Koneljano će igrati za evropsku titulu.

Ekspedicija trenera Danijelea Santarelija na prvom meču polufinala je dala protivniku lažnu nadu, a onda mu je u Istanbulu na surov način pokazala kakva je realnost. Prvi duel Koneljano je dobio jedva, poslije velikog preokreta bilo je 3:2, a drugi je završio na lakši način - 3:1 (25:17, 25:15, 24:26, 25:16).

Evropsku priču nastavlja bivši selektor Srbije koji će se u finalu boriti sa Vero Volej Milanom. Snovi o osvajanju LŠ ove sezone završavaju se za dvije srpske reprezentativke - Tijanu Bošković i Jovanu Stevanović. Šansu za titulu ima još samo Teodora Pušić.

Šampion Italije je prošle nedjelje bio žestoko poljuljan, ali se podigao iz mrtvih i ostao neporažen i na 37. meču ove sezone. Ezačibaši je bio u naletu, imao je veliku priliku da slavi i napravi ogroman korak ka finalu. Međutim, kada se propuste takve šanse, onda obično dođe kazna.

Danas čini se nikakve prilike nije bilo za tim Ferhata Akbaša. Jeste Tijana Bošković ostvarila poenterski učinak kakav se od nje očekuje - 26 (napad 47-24, 51 odsto), jeste Ezačibaši uzeo set, ali sva kontrola je definitivno bila u rukama igračica Koneljana. Da Izabel Hak nije izbacila napad u aut u finišu trećeg seta, možda bi utakmica bila završena rezultatom - 3:0.

Definitivno Santareli na raspolaganju ima kompletniji i kvalitetniji tim. Vidjelo se to jasno večeras. Tijana Bošković je ponovo ostala usamljena, a na drugoj strani je imala protivnika koji je opasan sa svih strana. Dvocifren broj poena je u Ezačibašiju skupila samo još Hande Baladin - 12, ali od toga je čak osam uzela u trećem setu koji je njen tim osvojio. U preostala tri perioda srpska reprezentativka je sama vodila borbu i nije bilo šanse da izađe kao pobjednik.

U italijanskom timu Izabel Hak je bila najbolja sa 29 poena (44-25, 57 odsto). Dobila je u napadu veliku pomoć od primača servisa - Ketrin Plamer je upisala 12 poena, a Kelsi Robinson Kuk 11. Svoj dio posla uspješno su završili i srednji blokeri - Robin De Krojf i Sara Far su zabilježile po devet poena.

Libero Monika De Đenaro bila je po običaju na visini zadatka - dodala je 10 prijema, uz podatak da je imala 100 odsto pozitivnog, 50 odsto idealnog. Vološ je odlično dirigovala igrom, a osvojila je i četiri poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije