Ostali sportovi

Brčanska "Mladost" osvojila kup RS

Brčanska "Mladost" osvojila kup RS
Brčanska "Mladost" osvojila kup RS

BIJELJINA - Odbajkaški klub "Mladost" iz Brčkog osvojio je Kup Republike Srpske, pobijedivši u finalnoj utakmici u Bijeljini domaću ekipu "Radnik".

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Goran Raca čestitao je takmičarima na sportskoj i fer borbi, istakavši da odbojka danas zauzima veoma važno mjesto u sportu Srpske i da doprinosi njegovom razvoju.

"Za Ministartvo porodice, omladine i sporta sistemsko održavanje kupova i prvenstava veoma je važna činjenica, a odbojka ima zavidan kvalitet na teritoriji Srpske", rakao je Raca nakon finalne utakmice.

On je rekao da za svaki klub, pa i za svakog sportistu, pobjeda znači mnogo u smislu njegovog ličnog i klupskog razvoja i napretka, te da će osvajanje Kupa Republike Srpske sigurno mnogima značiti za postizanje još boljih rezultata.

Raca je dodao da je Odbojkaški savez Srpske dosta dobro organizovan, te da ima veoma veliku ulogu u Odbojkaškom savezu BiH.

"Mladost“ iz Brčkog i bijeljinski "Radnik", kao dvije ekipe koje su se takmičile u finalu Kupa Srpske, automatski su se plasirale za takmičenje u finalu Kupa BiH sa dvije ekipe iz Federacije BiH, nakon čega pobjednik ide na neko od međunarodnih takmičenja.

Finalna utakmica Kupa Republike Srpske između "Radnika" i "Mladosti" odigrana u Sprtskoj dvorani Gimnazije "Filip Višnjić". 

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije