Ostali sportovi

Cilj UCI trke u Banjaluci

Cilj UCI trke u Banjaluci
Cilj UCI trke u Banjaluci

Tradicionalna biciklistička UCI 1.2 trka Beograd - Banjaluka 2015. godine će startovati iz Beograda, a takmičari će put Banjaluke krenuti 18. aprila.

Ovo je dogovoreno na sastanku predstavnika organizatora, biciklističkih klubova BSK iz Banjaluke i beogradskog Partizana. Trka je u prva dva izdanja 2007. i 2008. startovala iz Beograda, a posljednjih šest puta start je bio u gradu na Vrbasu. Branko Banović, predsjednik Biciklističkog saveza Srbije, rekao je da se ideja o promjeni rute rodila u junu, a jedan od razloga je želja Srbije da napravi veliko otvaranje. I u Banjaluci su zadovoljni promjenom, ističući da će završetak trke biti kao na "Tur de Fransu".

"Banjaluka, takođe, ima svoje razloge za promjenu rute, a to je doček 200 najboljih svjetskih biciklista, koji će posljednjih 50 kilometara kružiti ulicama Banjaluke, do finalnog prolaska kroz ciljnu liniju. Ovakav završetak će biti interesantan i za publiku i medije sa kojima pregovaramo da prenos ide uživo od trenutka kada grupa uđe u Banjaluku", izjavio je Vladimir Kuvalja, direktor trke, i dodao:

"Sljedeća godina je interesantna za veliki broj ekipa jer je predolimpijska i borba za olimpijsku normu će dovesti najbolje takmičare iz svijeta. Takođe, to će biti dobra prilika da im predstavimo naše turističke resurse, kojima su predjeli kroz koje prolazi trka veoma bogati. Zbog toga su nam ciljni partneri ministarstva turizma i turističke organizacije".

Da li će biciklisti voziti od Beograda do Bijeljine, u kojoj je ranijih godina bio start dijela trke, trebalo bi da bude poznato do kraja godine jer se čeka potvrda Bijeljine, a zasad su kandidati za start dijela trke čiji je cilj u Banjaluci Vlasenica, Doboj i Brčko, gdje je bio cilj trke kada je start bio u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije