Ostali sportovi

Dueli Vuka i Pantera, stiže pomoć iz Austrije

Dueli Vuka i Pantera, stiže pomoć iz Austrije
Dueli Vuka i Pantera, stiže pomoć iz Austrije

Humanost je ujedinila odbojkašice banjalučkog Vuka i Pantera iz Doboja koje će u subotu u Banjaluci odigrati prijateljski turnir (počinje u 10 časova).

Ideju o druženju i igri dobili su čelnici Vuka nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile region, kako bi bar nakratko odbojkašicama Pantera iz Doboja, grada koji je u RS najviše stradao, uljepšali dane.

"Prvobitna zamisao je bila da odbojkašice Pantera dođu u Banjaluku na nekoliko dana, da se družimo i igramo utakmice, kako bi bar nakratko pobjegle od svakodnevice, međutim, nisu bile u mogućnosti da dođu na duže pa ćemo sve organizovati u subotu", rekla je Tatjana Papić-Džakula, direktor Odbojkaškog kluba Vuk.

Vuk i Panter će nastupiti sa po dvije ekipe, a druženje i turnir će imat humanitarni karakter.

"Porodica Brčin iz Brikla, sa kojom smo se sprijateljili kada je naš klub igrao na turnirima u Austriji, je izrazila želju da pomogne i donaciju za OK Panter će donijeti u subotu. U prikupljanju pomoći je učestvovalo šest porodica, Odbojkaški klub Brikl hotvolejs, Ričard Supnig, trener kluba, i Volfgang Saler, gradonačelnik Brikla, i želim svima da im zahvalim", dodala je Papić-Džaluka i zahvalila Sokolskom domu i Nebojši Rodiću, koji im je ustupio salu za odigravanje utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije