Ostali sportovi

Finale Kupa RS za odbojkašice u Banjaluci

Finale Kupa RS za odbojkašice u Banjaluci
Finale Kupa RS za odbojkašice u Banjaluci

Odbojkašice Banja Luka Volleya s nestrpljenjem očekuju svoje prvo finale Kupa Republike Srpske, koje će u četvrtak igrati protiv branioca trofeja - Jedinstvo Bimala iz Brčkog.

Duel će biti igran od 20.15 u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Banjaluci, a ovo je prvi put da se finale poslije 20 godina igra u gradu na Vrbasu. Jedinstvo je najuspješniji klub u RS, takmičenje u Kupu je osvajao posljednjih 10 godina, a 13 puta ukupno. Ove godine će igrati i kvalifikacije za Ligu šampiona protiv francuskog Kana. S druge strane, Banjalučankama je ovo finale najveći uspjeh u sedam godina postojanja kluba.

"Postoji pozitivna trema pred utakmicu. Dobro je da nismo previše opuštene jer treba da budemo fokusirane na meč. Odbojkašice Jedinstva su puno puta osvojile Kup, a bile su prve i u Premijer ligi BiH. Zbog toga u meč s njima uvijek ulazimo sa većom željom da pobijedimo nego s ostalim ekipama jer je najljepše dobiti nekoga ko je toliko dominantan. Daćemo sve od sebe da pobijedimo, a ako ne uspijemo - čestitaćemo rivalkama. Mnogo puta smo igrale s njima i iako su nas redovno pobjeđivale, ne bude to uvijek lako. Utakmica nam mnogo znači, to je istorijski događaj za mene, klub i saigračice jer Banja Luka Valley nikada nije igrala finale", rekla je Sonja Udovčić, kapiten Banja Luka Volleya.

Ova ekipa je napravila promjene u sastavu u ovoj sezoni.

"Sada igramo sa višom postavom, što daje rezultate, a visina igračica nam je bila problem u prethodnim sezonama. Treba da se još neke stvari poslože da bi to sve bilo kako je trener zamislio", zaključila je Udovčićeva.

Optimista pred finale je Smail Ezerović, trener Jedinstva.

"Sve osim pobjede bi bilo razočarenje. Mi smo favoriti i bilo bi licemjerno reći bilo šta drugo. Lopta je okrugla, sve je moguće, ali vjerujem u našu pobjedu", rekao je Ezerović.

Zadovoljan što Banja Luka Volley igra finale bio je i Duško Ovuka, direktor kluba.

"Odbojka je najmasovniji sport u RS, u takmičenju učestvuje 40 ekipa i veliki je uspjeh biti među dvije najbolje. Zahvaljujući ljudima s Univerziteta koji su pružili pomoć u formiranju kluba, zahvaljujući gradu Banjaluka, Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS i Odbojkaškom savezu RS Banjaluka je postala ozbiljan odbojkaški centar i ima uslove da se razvija", kazao je Ovuka i dodao:

"Zahvaljujem i djevojkama koje su studentice, fakultet im je najbitniji, ali stižu sve da rade i na sportskom planu. Nismo još uspjeli da obezbijedimo stipendije za njih, ali pozivam da nam pomognu oni koji to mogu".

Slobodan Udovčić, član Upravnog odbora OS RS, rekao je da mu je drago da finale ponovo igra i jedna ekipa iz Krajine pošto su ga u prethodnim godinama igrale uglavnom ekipe iz istočnog dijela RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije