Ostali sportovi

Francuzi ne posustaju

Francuzi ne posustaju
Francuzi ne posustaju

Padobranci iz Francuske, koji su već prvog dana Svjetskog prvenstva u padobranstvu, koje se održava na Sportskom aerodromu Zalužani u Banjaluci, imali rekordan rezultat, i drugog takmičarskog dana bili su najbolji u kenopi formejšnu u disciplini sekvenca.

Francuski kvartet opet je dobio rekordnih 14 bodova za svoj nastup, a iza njih su ostali timovi SAD (13), Rusije (11), Australije (0) i Njemačke (4).

Kenopi formejšn sa četiri padobranca, disciplina sekvenca, podrazumijeva da takmičari moraju da za dva minuta naprave određene figure po prethodno zadatom rasporedu i prethodni rekord držao je tim SAD sa 12 poena. Juče je održana i druga serija skokova u kenopi formejšnu sa četiri padobranca, disciplina rotacija, i tu su dominirali Francuzi, koji su za izvedbe u drugoj i trećoj seriji dobili po 22 boda, a slijede Rusija (21, 22), Bjelorusija (19, 19)...

Svečana ceremonija otvaranja SP održana je u ponedjeljak naveče, a takmičenje je otvorenim proglasio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istakao da će organizacija ovog prvenstva biti upisana u istoriju Republike Srpske.

"Svi vi ste dio naše porodice, koja želi da bude dobar domaćin. Radujemo se gostima iz cijelog svijeta, koji su došli u Republiku Srpsku", rekao je Dodik i dodao da je RS ponosna zbog organizacije SP te takmičarima poželio mnogo sportskog uspjeha.

Predsjednik Međunarodne vazduhoplovne federacije Vindzor Grem kaže da je Vazduhoplovni savez RS uložio mnogo truda u organizaciju prvenstva.

"Zahvalan sam ljudima iz Padobranskog kluba Banjaluka, kao i građanima ovog grada na organizaciji prvenstva", rekao je Grem.

Padobranci će se do petka, 22. avgusta, takmičiti u disciplinama skok na cilj, kenopi formejšn i figure, a takmičarski dan traje od osam do 16 časova na lokacijama aerodroma Zalužani i iza preduzeća "Stočar" u naselju Budžak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije