Ostali sportovi

Kreće četvrta etapa od Doboja do Banjaluke

Kreće četvrta etapa od Doboja do Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | Kreće četvrta etapa od Doboja do Banjaluke

DOBOJ - Četvrta etapa Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" danas kreće iz Doboja prema Banjaluci, a lidersku majicu nosi Poljak Pjotr Pekala, član njemačke ekipe "Santik Vibateh".

Pekala je pobjednik treće etape koja je juče vožena od Andrićgrada preko Rudog, Rogatice, Sokoca do Jahorine i obukao je lidersku majicu kao vodeći u generalnom plasmanu.

Trka, koja će početi u 12.00 časova, odvijaće se ulicama Svetog Save, Kralja Aleksandra, dijelom Nemanjine ulice, magistralnim putem - trasa Doboj-Bare i auto-putom "9. januar" - petlja Kostajnica.

Iz Policijske uprave Doboj rečeno je da će, zbog biciklističke trke, od 7.00 do 12.00 časova za saobraćaj biti zatvoreni dijelovi ulica Svetog Save ispred "Konzuma" i Kneza Lazara ispred hotela "Park".

Od 11.00 do 13.00 časova biće zatvorene gradske ulice.

Iz Policijske uprave Doboj apeluju da učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise.

Planirano je da biciklisti stignu na Trg Krajine u Banjaluci oko 15.00 časova gdje će ih dočekati pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Mario Đuran koji će najboljem takmičaru do 23 godine uručiti bijelu majicu.

Međunarodnu biciklističku trku "Beogad-Banjaluka", u kojoj učestvuje 175 takmičara iz 40 zemalja, organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije, u saradnji sa Biciklističkim klubom "BSK" iz Banjaluke.

Održavanje trke, čiji je ovogodišnji slogan "Srbija i Srpska zajedno", podržali su predsjednik Republike Srspke Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije