Ostali sportovi

Lara Gut-Behrami osvojila Veliki kristalni globus

Lara Gut-Behrami osvojila Veliki kristalni globus
Foto: Tanjug/AP | Lara Gut-Behrami osvojila Veliki kristalni globus

ZALBAH - Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila je Veliki kristalni globus, pošto je danas zauzela 10. mjesto u trci veleslaloma na finalu Svjetskog kupa u Zalbahu, javlja Tanjug.

Lara Gut-Behrami je po drugi put u karijeri osvojila Veliki kristalni globus u Svjetskom kupu. Ona dvije trke pre kraja sezone ima 1.680 bodova, dok je Italijanka Federika Brinjone druga sa 1.472 poena. Švajcarska skijašica je danas osvojila i Mali kristalni globus u veleslalomu sa 771. bodom, dok je Brinjone druga sa 750.

Prvo mjesto u današnjem posljednjem veleslalomu sezone zauzela je Brinjone, koja je ostvarila vrijeme od dva minuta, 20 sekundi i pet stotinki. Druga je bila Novozelanđanka Alis Robinson, koja je za pobjednicom kasnila sekundu i 36 stotinki.

Mali kristalni globus u slalomu osvojila je ranije Amerikanka Mikaela Šifrin, a do kraja sezone biće vožena još po jedna trka u spustu i superveleslalomu. Lara Gut-Behrami je vodeća i u spustu i u superveleslalomu i ima šanse da narednog vikenda osvoji još dva Mala kristalna globusa u ovim disciplinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije