Ostali sportovi

Lusija Kimani jedina iz Srpske ispunila olimpijsku normu

Lusija Kimani jedina iz Srpske ispunila olimpijsku normu
Lusija Kimani jedina iz Srpske ispunila olimpijsku normu

BANJALUKA - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović primila je danas atletičarku banjalučkog Atletskog kluba "Borac" Lusiju Kimani koja je ispunila normu za Olimpijske igre u Londonu.

Tešanovićeva je naglasila da je Lusija Kimani prvi sportista Republike Srpske koji je ispunio olimpijsku normu.

"U posljednjih 20 godina Lusija je jedina koja osvaja ne samo balkanske, već i evropske kupove i zato joj treba pomoći i omogućiti da se što bolje pripremi za Olimpijadu", istakla je Tešanovićeva i dodala da će uslijediti i nagrada za uspješnu atletičarku.

Ona je podsjetila da je Lusija Kimani od resornog ministarstva dobila stipendiju od 250 KM na mjesečnom nivou, kao potencijalni olimpijski kandidat.

Lusija Kimani je učešće na Olimpijskim igrama obezbijedila rezultatom 2:36:54, kojim je istrčala maratonsku trku u Krakovu u Poljskoj.

"U Londonu ću trčati najbolje što mogu i cilj mi je da istrčim rekord, pa ćemo vidjeti kakav će biti plasman", rekla je Lusija Kimani novinarima u Banjaluci.

Trener ove atletičarke Siniša Mačetić rekao je da će se Lusija do Olimpijskih igara pripremati najvjerovatnije na Kopaoniku i da se nada da će spremno dočekati Olimpijadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije