Ostali sportovi

Mejveder se boji nokauta

Mejveder se boji nokauta
Mejveder se boji nokauta

Najskuplji meč u istoriji boksa, vrijedan 250 miliona dolara, zakazan je za 2. maj u Las Vegasu, ali da bi se okršaj u velter kategoriji održao potrebno je da se načelan dogovor prenese i na papir.

Mani Pakjao je pristao na sve uslove, ostalo je još samo da Flojd Mejveder ostavi trag mastila na ugovor.

"Sve smo se dogovorili. Nagrada se dijeli 60:40. Ne znam zašto još nije potpisao. Izašao sam mu u susret i što se tiče doping uzorka i sada zaista nema razloga da oteže. Možda se plaši da će doživjeti nokaut", "pecnuo" je Filipinac rivala.   

Pakjao dodaje da je odavno završio sa nesportskim životom.

"Ranije sam se nalazio u društvu mnogih žena, konstantno sam kockao i opijao se, ali sam pronašao Boga, koji me preokrenuo. Spoznao sam iz dubine svog srca da mi se to više ne dopada. Sada čitam Bibliju, molim se i gledam da okajem grijehe. Samo Bog može da nas promijeni. Moji prijatelji su se iznenadili kako sam se promijenio za 180 stepeni. Nemam za čim da žalim, sada sam srećan", poručuje Pakjao, koji se okušao i kao pjevač.

"Prestao sam da pjevam. Volim da pjevam, volim muziku, ali mislim da ona ne voli mene."

Pakjao ima 34 godine i učinak od 57 trijumfa, pet poraza i dvije izjednačene borbe.

Mejveder ima tri godine više i u karijeri je zabilježio 47 pobjeda u isto toliko mečeva (26 nokautom), pa mnogi smatraju da izbjegava duel sa Filipincem u želji da ostane neporažen.

Mejveder, koji zbog ljubavi prema zelenim novčanicama nosi nadimak Money (Novac), ne prestaje da se razmeće svojim bogatstvom. Nedavno se fotografisao s "ergelom" skupocjenih bijelih automobila, među kojima su čak tri bugatija, a najnovije fotografije objavio je juče kada se uslikao pored ferari enca, vrijednog milion dolara. Redovan je gost NBA utakmica, a zasad se ne oglašava u vezi s mogućom borbom sa Pakjaoom.

Amerikanac ne želi borbu?

Svjetski mediji prenijeli su da Mejveder ne želi da se bori sa Pakjaoom i da traži izlaz iz ove situacije. Navodno mu nije bitno s kim će se boriti, samo da to ne bude Filipinac.

"Meč se neće dogoditi. Borimo se 2. maja, ali to neće biti Pakjao", rekao je Aleks Ariza, kondicioni trener Flojda Mejvedera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije