Ostali sportovi

Milan Pršo: Želim nadmašiti Dadine uspjehe

Milan Pršo: Želim nadmašiti Dadine uspjehe
Milan Pršo: Želim nadmašiti Dadine uspjehe

Milan Pršo, 16 godina mlađi rođak Miladina Dade Prše, hrvatske zvijezde i napadača Glazgov Rendžersa, u skorijoj budućnosti mogao bi postati "fudbalska ikona" srbijanskog fudbala.

Vezni fudbaler Crvene zvezde krajem prošle godine potpisao je stipendijski ugovor sa `crveno-bijelima`, a da se radi o velikom talentu govori i činjenica da je Milan Pršo, čiji je otac brat Dadinog oca, i kapiten svojim vršnjacima na `Marakani`. Standardni je kadetski reprezentativac Srbije za koju je u prvom dijelu kvalifikacija za EP postigao dva pogotka. 

`Prioritetna želja mi je da jednog dana obučem dres seniorskog tima Crvene zvezde i nadmašim uspjehe rođaka Dade`, rekao je Milan Pršo za `Nezavisne novine`.

Milan Pršo nedavno je otklonio dilemu o reprezentativnom opredjeljenju. Za razliku od Dade koji je nastupao sa Hrvatsku, Milan je odabrao zemlju naših istočnih komšija.

`Imao sam ponudu da igram za Hrvatsku. Nedavno su me zvali iz Zagreba, no tada sam im rekao da od toga nema ništa. Očekivao sam da će preko Dade izvršiti pritisak, ali nisu. Razgovarao sam sa rođakom o tome. Rekao mi je da sam odlučim i nijednog trenutka nije se želio miješati u moje opredjeljenje, a moje opredjeljenje je Srbija`, priča Milan.

Do 1995. godine Milan je sa tatom i majkom živio u Kninu, a tada je iz Hrvatske odselio u Beograd. Prije potpisa za Zvezdu imao je ponude i nekih hrvatskih klubova.

`Prije potpisivanja ugovora sa Zvezdom, zvali su me Hajduk i Dinamo. Nisam mnogo razmišljao i zahvalio sam se na njihovim ponudama`, objašnjava Milan Pršo.

Mlađi Pršo dodaje da je u stalnom kontaktu sa Dadom i da redovno odlazi u Hrvatsku.

`Dadini roditelji žive u Zadru, zimus sam bio u Zagrebu, Obrovcu i Zadru. U Hrvatskoj se viđam sa Dadom. Redovno se čujemo. Kupuje i šalje mi poklone, kopačke, dresove, majice... Žao mi je što nikada nije svratio do Beograda`, ističe Milan Pršo, dodavši da ponekad u Srbiji ima manjih problema zbog rodbinske veze sa Dadom:

`Dešavalo se da mi pojedinci dobacuju na taj račun, ali ništa ozbiljno. Obično se to desi kada igram dobro, pa me pokušavaju isprovocirati. Ništa vrijedno pretjerane pažnje`.

Povezanost i rivalitet sa Škuletićem

Zajedno sa Milanom Pršom dres kadetske reprezentacije Srbije nosi i Petar Škuletić, Crnogorac rođen u Danilovgradu, a koji nastupa za Partizan. Osim što odlično sarađuju na terenu imaju još povezanosti. Rođeni su istog dana, 29. juna 1990. godine. Krajem prošle godine igrali su kadetski beogradski derbi u kojem je bio uspješniji Milan. Iako je Partizan bio domaćin, Zvezda je slavila pobjedu rezultatom 5:1, a Pršo je asistirao za dva gola. Na tabeli, poslije prvog dijela sezone vode `crno-bijeli`, koji imaju bod više.

`Stićićemo mi Partizan. Bolja smo ekipa od njih. To smo im pokazali na njihovom terenu`, optimista je Pršo, na što u njegovom društvu juče u Sarajevu Škuletić nije mogao ostati ravnodušan:

`Imamo više pobjeda, a to najbolje pokazuje njihove kvalitete. Slučajno ste nas dobili i teško da ćete nas stići`.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije