Ostali sportovi

Mnogi sportisti teško se odvajaju od novca

Mnogi sportisti teško se odvajaju od novca
Mnogi sportisti teško se odvajaju od novca

Fil Džons, fudbaler Mančester junajteda, predmet je podsmijavanja među saigračima, jer redovno "zaboravlja" novčanik. Tako je engleski defanzivac ušao u galeriju škrtica, u kojoj su još milioneri Majkl Džordan, Tajger Vuds, Dejvid Bekam, Alan Širer....

Kako se priča u svlačionici "crvenih đavola", Džons "ima zmiju u džepu". Zarađuje oko 3,5 miliona evra godišnje, ali često mu kartica "ne radi" ili je zaboravio novčanik. Tako mu je jedan od pomoćnih trenera platio kafu i taksi u razgledanju Vašingtona, a to je izazvalo podsmijeh saigrača. Jer, kako je otkrio Ešli Jang, Fila saigrači zovu "kraljica", pošto nikad nema keš kod sebe. Sad, da li je u pitanju zaboravnost ili se boji da ga ne "ujede zmija", to se ne zna, ali će se mnogi prisjetiti Alana Širera, koji je u vrijeme dok je zarađivao bogatstvo jeo sa porodicom besplatno u "MacDonaldsu" koristeći kupone i to što mu je ovaj proizvođač brze hrane bio sponzor. On je to pravdao time da je odrastao u siromašnoj radničkoj porodici na sjeveru i da umije da cijeni novac. Doduše, neki drugari iz djetinjstva su ga prozivali da vozi jaguar, ali je on poručio da ga nije kupio. Naime, i to je vozio besplatno, odnosno koristio je automobil sponzora.

Dejvid Bekam je jedan od najbogatijih fudbalera u istoriji, a mnogi tvrde da je teško popiti piće na njegov račun. Dok je igrao, važila je priča da Beks nikada ne zavlači ruku u džep, već jedino plati svoj dio, čak i kada je u društvu kolega koje neuporedivo manje zarađuju.

Za teškog na novcu važi i kapiten Real Madrida Iker Kasiljas, mada mnogi kažu da je samo skroman, a nešto slično se pričalo i za ikonu Juventusa Alesandra del Pjera. Majkl Džordan neće ostaviti bakšiš konobaru ni za sve blago ovog svijeta, a sličan je i slavni golfer Tajger Vuds. Napominjemo da su njih dvojica među 10 sportista koji su najviše zaradili u istoriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije