Ostali sportovi

Na Flojda 1,6 miliona dolara

Na Flojda 1,6 miliona dolara
Na Flojda 1,6 miliona dolara

Poznato je da Flojd Mejveder voli da se kladi, ulaže mnogo novca na sportske opklade, a sada će na njegovu pobjedu nad Manijem Pakjaom reper 50 Cent uložiti pravo bogatstvo - 1,6 miliona dolara.

"Meč vijeka", kako su mnogi nazvali ovaj bokserski duel, biće 2. maja u Las Vegasu, a atmosfera se uveliko zahuktava.

"Kladiću se na prvaka (Mejveder). Razbiće ga. Biće to jedna od onih borbi koja je naduvana bez posebnog razloga. Staviću 1,6 miliona dolara", rekao je Kertis Džekson, poznatiji kao 50 Cent, čije je bogatsvo magazin "Forbes" prošle godine procijenio na 140 miliona dolara.

Ukoliko Mejveder pobijedi, 50 Cent će dobiti 2,3 miliona dolara, prenijeli su američki mediji.

Mejveder i 50 Cent su ranije sarađivali u Flojdovoj promoterskoj kući "The Money Team", ali su se 2012. zbog neslaganja razišli. Kasnije su došli u žižu kada je reper izjavio da će donirati 750.000 dolara ukoliko Mejveder uspije naglas da pročita jednu stranicu knjige o Hariju Poteru, a da ne pogriješi. Istakao je da će novac uplatiti u humanitarnu fondaciju koju izabere bokser, ali opklada nikada nije sprovedena u djelo.

Bez obzira na neke nesuglasici, 50 Cent vjeruje Amerikancu, koji ima 47 pobjeda iz isto toliko profesionalnih mečeva.

"Pobijediću sigurno. To je jasno svima. Zašto? Pa zato što je jedino što u životu znam da radim to da pobjeđujem. Nikada ring nisam napustio pognute glave. Pakjao jeste i svjestan je toga. Pogledajte neki snimak sa prethodnih mečeva i sve će vam biti jasno. Imam duže ruke, viši sam, snažniji sam, brži sam" poručio je Mejveder.

Filipinac Pakjao, koji ima 57 pobjeda, pet poraza i dva neriješena meča, istakao je da mu je ovo najvažnija borba u karijeri.

Oko meča koji ljubitelji boksa godinama priželjkuju i koji je ugovaran pet godina vrti se veliki novac. Prema jednim podacima, bokseri će za borbu dobiti 400 miliona dolara, a prema drugim 300 miliona, s tim da će Mejvederu pripasti 60 odsto te sume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije