Ostali sportovi

Odlazak ikone bh. gimnastike

Odlazak ikone bh. gimnastike
Odlazak ikone bh. gimnastike

BANJALUKA - Bh. sport je ostao bez još jedne istinske legende nakon što je u srijedu ujutro u 83. godini u Banjaluci preminuo Mirko Petričević.

Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio sportu rođen je 8. februara 1932. u Banjaluci. Nakon aktivnog bavljenja sportskom gimnastikom i radom na spravama, okrenuo se radu s mladima, za koje je govorio da su mu jedan od najvažnijih dijelova života.

Mirko Petričević je bio jedan od prvih koji je završio Državni institut za fizičku kulturu u Beogradu, a radni vijek je proveo u salama i sportskim terenima banjalučke Tehničke škole, gdje je predavao fizičko vaspitanje.

Starijim generacijama poznat kao jedan od najboljih gimnastičara Jugoslavije pedesetih godina 20. vijeka. Popularni "Piki" je 1955. izabran je za najboljeg sportistu Bosanske Krajine i tada je bio je među četiri najbolja sportista u Bosni i Hercegovini. Dobitnik je brojnih priznanja i plaketa.

"Za mene je će uvijek biti najveća nagrada kada mi kažu da sam za djecu i mlade učinio mnogo", kazao je jednom prilikom Petričević.

Ispraćaj na vječni počinak Mirka Petričevića biće u petak, u 13 časova, na groblju "Sveti Pantelija", a istog dana, u 11 časova, biće komemoracija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije