Ostali sportovi

Pakjao ostaje šampion

Pakjao ostaje šampion
Pakjao ostaje šampion

Mani Pakjao je i dalje WBO šampion u velter kategoriji. Filipinski bokser je u meču u "Kotao areni" u Makaou, pred 13.201 gledaocem, pobijedio Amerikanca Krisa Algijerija odlukom sudija.

Legendarni borac je šest puta "slao" protivnika u nokdaun, a na kraju su sudije bodovale 120:102, 119:103 119:103 u korist Pakmena, čiji je trenutni učinak 57-6-2 (38 nokauta). Algijeri je u 21. borbi u karijeri pretrpio prvi poraz, a meč su uživo gledale i legende akcionih holivudskih filmova Arnold Švarceneger i Silvester Stalone, koji je 30-godišnjeg Algijerija nazvao "Rokijem realnog života". Ispostavilo se da riječi glumca koji se proslavio ulogama Rokija i Ramba nisu pomogle Amerikancu u ringu protiv pet godina starijeg rivala.

"Zadovoljan sam, dao sam sve od sebe. Pokušao sam da meč završim nokautom, ali protivnik je bio brz i dobro se kretao. Doveo je svoj stil do perfekcije, baš kao i ja, uspio je i da me povrijedi, ali to je bilo samo jednom", rekao je Pakjao.

I sada, kada je Pakjao još jednom pokazao odličnu formu, ostaje pitanje da li će rukavice ukrstiti sa Flojdom Mejvederom Juniorom.

"Mislim da sam spreman za taj meč naredne godine. Zaista želim tu borbu, a i navijači su to zaslužili", kazao je Pakjao.

Filipinac je za pobjedu protiv Algijerija dobio 20 miliona dolara. Na drugoj strani, Algijeri je zaradio 1.675.000 dolara, što je veliki napredak. Do sada je po jednoj borbi zaradio najviše 100.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije