Ostali sportovi

Pakjao vratio krunu

Pakjao vratio krunu
Pakjao vratio krunu

Mani Pakjao je novi WBO šampion u velter kategoriji. Filipinski bokser je u "MGM Grand garden areni" u Las Vegasu pred više od 15.000 gledalaca pobijedio Timotija Bredlija, pošto su sve sudije glasale u njegovu korist - 118:110, 116:112, 116:112.

Ne samo da je Amerikancu nanio prvi poraz u karijeri, nego mu je u 12 rundi na najbolji način začepio usta. Naime, Bredli, koji ima nadimak Pustinjska Oluja, uoči meča peckao je Pakmena rekavši da u njemu više nema ubilačkog instinkta i gladi za pobjedama.

"Mislim da mogu da boksujem još dvije godine. Srećan sam jer sam ponovo postao šampion. Znao sam da moram da pružim više nego u prošloj borbi", rekao je 35-godišnji Pakjao.

U prvom meču u junu 2012. godine Bredli je odnio pobjedu podijeljenom odlukom sudija, a ta borba ostala je zapamćena kao jedna od najkontroverznijih posljednjih decenija u borbama ovog ranga. Dvije godine kasnije Pakjao je dočekao kakvu-takvu satisfakciju. Ovoga puta nije bilo nepravde, a i Bredli je pošteno priznao da je Filipinac zasluženo trijumfovao.

"Nema opravdanja. Ni ja ni bilo ko drugi ne može da kaže ništa protiv Manija. Izgubio sam od jednog od najboljih boksera. Borio se srcem i kapa dolje njegovom štabu", kazao je 30-godišnji Amerikanac, koji je zaradio šest miliona dolara, uz bonus od televizijskih prava.

Pakjao je bogatiji za 20 miliona dolara, a kao i Bredli dobio je novac od TV prenosa. Sjajni Filipinac, jedini bokser u istoriji s titulama svjetskog šampiona u osam težinskih kategorija, sada na kontu ima 65 pobjeda, pet poraza i dva neriješena ishoda. Njegov naredni protivnik mogao bi da bude pobjednik meča između Huana Manuela Markeza i Majka Alvorada.

Ovaj duel je zakazan za 17. maj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije