Ostali sportovi

Počela ceremonija zatvaranja EYOF-a

Počela ceremonija zatvaranja EYOF-a
Foto: Anadolija | Otvaranje EYOF-a

U Istočnom Sarajevu večeras je počela svečana ceremonija zatvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) tokom koje će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Svečanom zatvaranju EYOF-a, čiji su domaćini bili gradovi Istočno Sarajevo i Sarajevo, prisustvuju gradonačelnici dva grada Nenad Vuković i Abdulah Skaka.

Očekuje se da će svečanom zatvaranju prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, kao i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Tokom svečanosti biće obavljena primopredaja zastave između organizatora ovogodišnjeg i narednog festivala mladih, koji će biti održan u finskom gradu Lahtiju.

Gašenjem olimpijskog plamena zvanično će biti završen ovogodišnji EYOF.

EYOF je otvoren 10. februara, okupio je više od 1.500 mladih sportista iz 46 evropskih zemalja koji su se takmičili u osam sportova - alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snoubording, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i karling.

Tokom takmičenja, najviše zlatnih medalja, ukupno šest osvojila je Norveška, slijedi Švajcarska sa pet, Francuska sa četiri i Austrija sa tri zlata.

Reprezentacije Norveške, Švajcarske i Ruske Federacije su ukupno osvojile po 12 medalja, a slijedi Francuska sa 11.

Zatvaranju je prethodio koncert beogradske grupe Van Gogh, a nakon zatvaranja planiran je koncert grupe "Miligram" i vatromet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije