Ostali sportovi

Prvo mjesto pripalo Bušidu

Prvo mjesto pripalo Bušidu
Prvo mjesto pripalo Bušidu

NOVI GRAD - Takmičari Karate kluba "Bušido" iz Banjaluke sa osvojene 32 medalje - 15 zlatnih, 9 srebrnih i 8 bronzanih - pobjednici su Osmog memorijalnog karate turnira "Rajko i Mladen Crnobrnja" održanog danas u Novom Gradu.

Drugo mjesto pripalo je Karate klubu "Sloga Hemofarm" iz Doboja sa osvojenih 30 medalja - po 12 zlatnih i bronzanih i 6 srebrnih.

Na trećoj poziciji je Karate klub "Tigar" iz Teslića čiji su takmičari osvojili 22 medalje - po 8 zlatnih i bronzanih i 6 srebrnih.

Na današnjem turniru najuspješniji su bili domaćini, Karate klub "Rajko Crnobrnja - Gligo" sa 74 medalje - 19 zlatnih, 23 srebrne i 32 bronzane, ali oni nisu bili u takmičarskoj konkurenciji.

Najuspješniji takmičar u muškoj konkurenciji je Aleksandar Cetić /"Sloga Hemofarm"/, osvajač četiri zlatne medalje, a u ženskoj konkurenciji Duška Šipka iz Doboja, koja je osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju.

Turnir koji je održan u sportskoj dvorani okupio je više od 400 takmičara iz 14 klubova.

Osim domaćina, takmičili se i članovi "Knešpolja" i "Vazarija" iz Kozarske Dubice, "Šesnaeste" i "Bušida" iz Banjaluke, prijedorskog "Šodana", kostajničke "Mladosti", "Sloge Hemofarm" iz Doboja, teslićkog "Tigra", "Drvara", "Grahova", prnjavorskog "Ipona" i "Mladosti" iz Šapca.

Učesnike je jutros na početku pozdravio predsjednik Karate kluba "Rajko Crnobrnja - Gligo" Aleksandar Janković, a turnir je otvorila načelnik opštine Novi Grad Snježana Rajilić.

Karate turnir u Novom Gradu održava se u pomen na predsjednika kluba Rajka Crnobrnju i člana Mladena Crnobrnju, poginule u septembru 1995, kada je Hrvatska vojska granatirala ovo područje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije