Ostali sportovi

Raj na vodi za 7,1 milion dolara

Raj na vodi  za 7,1 milion dolara
Raj na vodi za 7,1 milion dolara

Kod Tajgera Vudsa nema krize. Iako ga je seks skandal iz 2009. koštao mnogo novca, američki golfer i dalje je jedan od najbogatijih i najbolje plaćenih sportista na svijetu. Na spisku njegovih nekretnina nalazi se i ostrvo sa imanjem u Švedskoj, koje je kupio nekadašnjoj supruzi, a sada je odlučio da ga proda za 7,1 milion dolara.

Godinama je Vuds harao svjetskim golf terenima i sklapao najunosnije sponzorske ugovore koji su mu donijeli više od milijardu dolara, ali je sve bilo ugroženo kada je otkriveno da je prevario tadašnju suprugu, švedsku ljepoticu Elin Nordegren. Da stvari budu gore, otkriveno je da nije u pitanju bila samo jedna ljubavnica, već mnogo njih, među kojima su bile i prostitutke. Zbog toga morao je na kliniku za odvikavanje od seksa, a sve se to negativno odrazilo na sponzore, kojima je, izračunali su ekonomski stručnjaci, nanio štetu koja dostiže čak 12 milijardi dolara.

Ipak, nakon što se pomirio sa Elin, a vrlo brzo i zvanično razveo, Tajger se vratio golfu i iako godišnje zarađuje "samo 60" umjesto nekadašnjih 100 miliona dolara, njegovo bogatstvo se svakim danom uvećava.

Imanje na ostrvu na jezeru Malaren u Švedskoj prostire se na 62 hektara i bilo je Tajgerov svadbeni poklon Elin, ali pošto je sve završilo brodolomom, kaže da mu nije više potrebno.

U "paketu" sa zemljom i šumom ide kuća sa 300 metara kvadratnih prostora, spa i bazen sa grijanjem, ali i kućica za lov, gostinski dio, štala, malo pristanište, pista za avione s propelerom i dio vikinškog utvrđenja iz 11. vijeka.

Usput, na zelenoj površini koja okružuje kuću postoji i dio za, naravno, golf sa šest rupa, a u cijenu su uračunata i dva mala ostrva za lov i ribolov. Vuds, naravno, neće biti beskućnik jer na obali Atlantika ima još veće imanje koje vrijedi 60 miliona dolara, gdje trenutno boravi i njegova nova izabranica, američka skijašica Lindzi Von.

Nije Vuds jedini sportista koji ima ostrvo jer je jedno i u posjedu proslavljenog asa Formule 1 Mihaela Šumahera. Šumi, koji se oporavlja od teškog pada na skijanju, ima imanje u Dubaiju, a radi se o kompleksu vještačkih ostrva, luksuznom stambenom naselju u kome su "svi koji drže do sebe" kupili posjed. Mihael je svoje ostrvo dobio besplatno, kao poklon vladara Dubaija, porodice Al Maktum, a ovakav posjed košta oko sedam miliona dolara.

Pravi zamak u Kaliforniji ima Tom Brejdi. Kvoterbek Nju Ingland Pejtriotsa je izgradio ovo ekološko čudo za 20 miliona dolara, a pošto mu je supruga jedan od najplaćenijih modela, Žizel Bundšen, problema sa zatvaranjem finansijske konstrukcije nije bilo. Imanje je završeno 2011, ali im je izgleda dosadilo, pa su ga stavili na prodaju za 50 miliona dolara.

Kuća je iz dva dijela, ima sistem solarne energije, povezana je mostom, građena je po arhitekturi iz srednjeg vijeka i ima pravi pravcati jarak sa vodom.

Najbogatiji sportista trenutno je američki bokser Flojd Majveder. Nadimak Money (Novac) ne nosi bez razloga, a lista njegove pokretne i nepokretne imovine je zaista duga. Osim desetina skupocjenih automobila ima i nekoliko velikih kuća, a izdvaja se ona u Las Vegasu vrijedna pet miliona dolara, čiji je veći dio prepun raznih igrica, televizora, a ima i pravi bioskop pod otvorenim nebom. Tu su i gigantski bazen, kuća ima devet kupatila. U top pet najvećih imanja spada i posjed legende NBA Majkla Džordana. Ima mali košarkaški teren, ali mnogo više prostora je ostavljeno za golf, koji čovjeka koji je harao parketom sada mnogo više zanima nego igra pod obručevima. On za razliku od Vudsa ima kompletno igralište na kojem može da se igra turnir. Kuću je kupio od poznatog golfera Džeka Niklausa, a posjed vrijedi oko 30 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije