Ostali sportovi

Selbi protiv kletve Krusibl teatra

Selbi protiv kletve Krusibl teatra
Selbi protiv kletve Krusibl teatra

Aktuelni šampion svijeta u snukeru Mark Selbi preživio je meč prvog kola Svjetskog prvenstva protiv Norvežanina Kurta Maflina. Selbi je bio blizu ispadanja već na startu, ali je nekako izvukao posljednje dvije partije i rezultatom 10:9 izbjegao kletvu "Krusibl teatra", po kojoj nijedan igrač koji je prvi put postao šampion svijeta nije uspio da odbrani trofej.

Englez je prošle sezone u finalu savladao sunarodnika Ronija O'Salivena, a sada je prokockao veliku prednost od 8:4, pošto je Norvežanin vezao pet uzastopnih frejmova. Bio je veoma nervozan, griješio je kod lakih kugli, a upravo su takvi promašaji mogli da ga koštaju prolaska. Međutim, Maflin, koji je debitovao u Šefildu, pogriješio je u posljednjem frejmu iako je počeo da pravi brejk.

"Ovo je najteži turnir na svijetu, a na 8:8 mislio sam da neću pobijediti. Osjetio sam da ovo nije moj meč, probao sam sve što sam mogao, ali sam na sreću prošao dalje", rekao je Selbi.

Selbi će se u sljedećem meču sastati s boljim iz duela Stiven Megvajer - Entoni Mekgil, a mlađi Škot poslije prvog dana vodi 6:3 u frejmovima.

U nedjelju je igrano još pet mečeva - Grejem Dot je vodio protiv Rikija Voldena 5:4, dok Marko Fu imao minimalnu prednost nad Džimijem Roberstonom (7:6). Džon Higins je u subotu došao do 6:3 protiv Roberta Milkinsa, a u meču Barija Hokinsa i Metjua Selta odigrane su samo četiri partije - 2:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije