Ostali sportovi

Slovenci prvi do cilja

Slovenci prvi do cilja
Slovenci prvi do cilja

Slovenac Andi Bajc (Amplac) pobjednik je drugog dijela trke "Beograd - Banjaluka", koja je danas vožena od Teslića do Banjaluke, preko Doboja, Dervente i Laktaša.

On je dionicu dugu 203 km prevezao za četiri sata, 13 minuta i četiri sekunde. Drugi je bio Austrijanac Lukas Postlberger, član Tirola, a treći Ivan Stević iz Srbije, koji je ujedno pobjednik Balkanskog drumskog prvenstva.

U subotu je vožena 1.2 UCI trka od Beograda do Brčkog preko Obrenovca, Šapca i Bijeljine. Marko Kump iz slovenačkog tima Adria mobil slavio je u foto-finišu, a 165 km, po veoma teškim uslovima za vožnju, prešao je za 3:59,17 časova.

"Nažalost, od starta do Brčkog vrijeme nam nije bilo naklonjeno. Pratila nas je kiša i duvao je prilično hladan vjetar, koji je onemogućavao bržu vožnju", izjavio je Kump.

U vremenu pobjednika kroz cilj su prošli biciklisti nacionalnog tima Grčke Haralampos Kastrantas i Polihronis Corcakis, ali i još 106 takmičara. Italijan Nikola Poleti je kasnio 53 sekunde, a 36 učesnika nije završilo trku. Među njima je Srbin Ivan Stević (Nankang Dinatek), koji je prošle godine slavio na trci od Bijeljine do Beograda.

Trka, čiji su organizatori biciklistički klubovi BSK iz Banjaluke i Partizan iz Beograda, uvrštena je u kalendar Svjetske biciklističke federacije, a osvojeni bodovi knjiže se za olimpijsku normu za Igre u Rio de Žaneiru 2016.

U znak zahvalnosti za podršku trci uručene su zahvalnice gradonačelnicima i načelnicima opština koje su ugostile bicikliste, Vladi RS, te sponzorima. Bez Vlade RS, grada Banjaluka, kompanija "M:tel", "Brother" i "Banjalučka pivara"... ne bi bilo moguće organizovati ovako kvalitetno takmičenje, istakli su organizatori.

Mihailovu zlato

Bugarin Nikolaj Mihailov pobjednik je Balkanskog prvenstva u vožnji na hronometar. On je u petak u Bijeljini sedam krugova staze duge 3,4 kilometra prešao za 28:30,03 minuta. Drugi je bio Zupa Eugert iz Albanije (29:08,47), a treći srpski biciklista Gabor Kasa (29:23,47).

Albanci odbili da spavaju u Srbiji

Prvi dan, pored ostalog, obilježila je suspenzija tima Albanije i povreda Martina Vajsa iz Austrije. Vajs je slomio karličnu kost prilikom pada u jarak u blizini Šapca i prevezen je iz Beograda u Inzbruk, dok su Albanci odbili da spavaju u Srbiji pa je komesar takmičenja donio odluku o suspenziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije