Ostali sportovi

Smotra najboljih strijelaca u Zetri

Smotra najboljih strijelaca u Zetri
Foto: Streljački klub Sarajevo | Smotra najboljih strijelaca u Zetri

Streljački klub Sarajevo će u povodu 6. aprila - Dana grada Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, organizovati 16. međunarodni Šestoaprilski turnir u gađanju zračnim oružjem.

Takmičenje će se održati 6 i 7. aprila u strelištu u Zetra. Na dvodnevnom takmičenju će nastupiti 32 kluba i reprezentacije, iz 13 zemalja sa preko 160 takmičara i oko 320 nastupa, što je rekord ovog turnira.

„Broj takmičara bi bio i veći ali nažalost zbog kapaciteta streljačkih mjesta nije bilo moguće prihvatiti sve prijave. Streljana u Zetri ima izvanredne potencijale i uz osavremnjavanje sa novim uređajima i povećanjem kapaciteta streljačkih mjesta možemo u naš grad dovesti brojne reprezentacije i klubove na pripreme, a zašto ne u nekoj bliskoj budućnosti i najveća sportska takmičenja ovog sporta“, saopšteno je iz Streljačkog kluba Sarajevo.

Ranijih godina na ovom turniru su nastupali brojni olimpijci, osvajači brojnih medalja sa najznačajnijh međunarodnih takmičenja, svjetski i evropski rekorderi, a tako je i ove godine. Prvo mjesto osvojeno prošle godine brani aktuelna evropska prvakinja Anna Dulce iz Moldavije, a svoj prvi nastup na ovom turniru imaće i Slovenka Manja Slak aktuelna evropska vicešampionka.

Otvaranje turnira je u subotu u 10.30 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije