Ostali sportovi

Štefanek: Srbija je moja država

Štefanek: Srbija je moja država
Štefanek: Srbija je moja država

Davora Štefaneka, nakon što je postao šampion svijeta u rvanju grčko-rimskim stilom, hrvatski mediji su "prisvojili".

"Najbolji sportaš Srbije je Hrvat, iza njega čak i Novak Đoković", naslov je u hrvatskom "Večernjem listu" za intervju sa olimpijcem iz Srbije, u kojem je on istakao i sljedeće:

"Moj otac Damir je Hrvat i on ima hrvatsko državljanstvo, a majka Đenđika je Mađarica pa ja, osim srpskog, imam i mađarsko državljanstvo".

Ali, iako je rođen u Srbiji, iako živi u Srbiji, iako nastupa za Srbiju, naslov je takav kakav jeste. Kada su mu prijatelji na to skrenuli pažnju, Štefanek, koji je proglašen za najboljeg sportistu Srbije, a Novak Đoković mu je u tom, tradicionalnom izboru "Sporta" dao sva tri glasa, je reagovao na Facebooku. I to prilično burno:

"Mediji su strašni! Ja sam rođen u Srbiji i Srbija je moja država, nikad se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili neki drugi državljanin, volim Srbiju i nju ću uvek predstavljati i samo nju!!! A mediji jako izokrenu moju priču i to pola napišu, a pola ne, strašno, fujjj", napisao je Štefanek i dodao:

"Sad bi svi hteli da sam njihov, ali ja sam samo ceo život od 12.09.1985. u Srbiji i samo sam njihov i uvek ću biti njihov, niti Hrvat niti Mađar. Srbija je moja država koju volim", prenosi "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije