Ostali sportovi

Svjetska šampionka i jedna od najljepših olimpijki dobila otkaz

Svjetska šampionka i jedna od najljepših olimpijki dobila otkaz
Foto: N.N. | Svjetska šampionka i jedna od najljepših olimpijki dobila otkaz

Nizozemska klizačica Juta Lerdam (25) jedna je od najpopularnijih klizačica na svijetu.

Svoju slavu ne duguje samo uspjesima na stazi, već i svojoj izuzetnoj ljepoti. Već godinu dana je u vezi sa internet i boks zvijezdom Džejkom Polom. 

Mediji javljaju da se oko čuvene klizačice skupili tamni oblaci. Naime, sadašnji klub joj nije produžio ugovor. Juta, inače četverostruka svjetska prvakinja i osvajačica olimpijkog srebra u brzom klizanju je prerano završila prethodnu sezonu. Razlog su bili problemi sa skočnim zglobom. Sada se ne zna hoćemo li je gledati u narednoj. 

Njen klupski tim „Jumbo-Visma“ odlučio je da raskine ugovor sa jednom od najljepših sportiskinja svijeta. 

„Nismo bili uvjereni u Jutinu posvećenost, za koju smatramo da je neophodna za zajednički uspjeh. Prošle sedmice smo odlučili da prekinemo razgovore i prekinemo saradnju. Nijedan igrač ne može biti veći od tima“, rekao je vođa tima Sven Kramer, a citira lokalni Eurosport. 

U ponedeljak je informaciju potvrdila i sama sportistkinja. 

"Željela sam sam da vam kažem da sljedeće sezone neću voziti u žutom. Treba mi nešto drugačije u ovoj fazi karijere. Imalo sam nekoliko teških sedmica da razmišljam o tome, jer su ostale dvije godine do OI. Međutim, oduvijek sam slijedila svoju intuiciju, instinkt i želim da se zahvalim svojim sponzorima, svim svojim trenerima, svim svojim fizioterapeutima i saigračima", napisala je klizačica na Instagramu . 

Holandski sajt shownieuws.nl spekuliše da će Lerdamova na neko vreme prekinuti svoju sportsku karijeru. Ipak, rodi.nl javlja da bi se brzoklizača uskoro mogla pridružiti timu IKO. Trener i vlasnik, Martin ten Hove, treba da održi razgovore sa Jutom, ali odluka još uvijek nije donijeta.

Inače, Juta je veliku popularnost stekla zahvaljujući smjelim fotografijama objavljenim na Instagramu, gdje je prati preko 4 miliona korisnika. Prije godinu dana je počela da izlazi sa poznatim američkim jutjuberom Džejkom Polom, koji se odnedavno okušao u boksu, a u julu će se suočiti sa velikim Majkom Tajsonom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije