Ostali sportovi

Tanovićeva bronzana u Grčkoj

Tanovićeva bronzana u Grčkoj
Tanovićeva bronzana u Grčkoj

Lejla Tanović u petak je vozila prvu etapu trodnevne utrke UCI S2 Halkidiki u Grčkoj.

Nakon prve hronometarske etape zauzela je 4.mjesto u generalnom plasmanu.

Danas je vožena izuzetno zahtjevna druga etapa u dužini od 42km. Lejla je zauzela 3.mjesto i prvi put osvojila medalju na jednoj UCI S2 utrci za Bosnu i Hercegovinu.

"Utrka je bila teška i dosta isrcpljujuća, poredak se stalno mijenjao ali je Lejla na kraju završila kao trećeplasirana. Vodeća u generlanom plasmanu je očekivano Ana Konavalova, dok je Lejla uspjela nadoknaditi zasotatak nad Grčkom vozaćicom. Trenutno se nalazi na 3.mjestu u generalnom plasmanu sa samo jednom sekundom minusa iza druge vozaćice", rekao je trener Amar Njemčević

Bitno je napomenuti da je Lejla najmlađa u ženskoj kategoriji, što ostavlja dovoljno prostora za prikupljanje iskustva. Sutra je na planu zadnja etapa i najteža do sada. Dužina etape iznosi 52km i 2.000 metara visinske razlike.

"Veoma je bitno da se Lejla maksimalno odmori i pripremi za sutrašnju etapu. Čeka nas veoma težak i dug dan takmičenja tako da moramo biti spremni što je bolje moguće. Iako Lejla trenutno zauzima veoma dobru 3. poziciju utrka je sasvim neizvjesna s obzirom da je prvih 5 vozaćica unutar par minuta", rekao je za kraj Amar Njemčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije