Ostali sportovi

Tanovićeva druga u ukupnom poretku

Tanovićeva druga u ukupnom poretku
Tanovićeva druga u ukupnom poretku

Lejla Tanović je osvojila drugo mjesto u generalnom plasmanu na međunarodnoj etapnoj UCI utrci u Grčkoj. Što donosi nevjerovatnih 70 UCI bodova za najbolju vozačicu Bosne i Hercegovine. Lejla trenutno ima 186 i sa osvojenih 70 bodova očekujemo da se približi 100 najboljih biciklstkinja svijeta.

"Lejla je u nedjelju vozila najtežu etapu i dala je svoj maksimum. Nakon završene tri etape zauzela je izvrsno drugo mjesto u generalnom poretku i tako osvojila nevjerovatnih 70 UCI bodova. Izuzetno sam ponosan na njenu vožnju, pokazala je da je nova nada svjetskog biciklizma", rekao je trener Amar Njemčević

Pobjedu u ženskoj konkurenciji je odnjela ruska vozačica Ana Konovalova, dok je u muškoj konkunrenciji pobjedio svjetski šampion u maraton kategoriji grčki vozač Ilias Periklis.

"Izuzetno sam sretna zbog današnje trke gdje sam pokazala svoj puni potencijal. Dodantno mi je otežalo što se neočekivano nije moglo doći do feed zone, pa su takmičari vozili trku sa jednom flašom vode. Napokon su došli na vidjelo moji treninzi i trud. Zadovoljna sam da se sve isplatilo. Dugo sam pratila trenerov režim rada i napokon možemo uživati u rezultatima. Sada slijedi mali odmor, pa nastavljamo sa prikupljanjem bodova" rekla je Tanovićeva.

Naredna UCI trka najbolju bh. vozačicu učekuje u Istanbulu. Nakon toga Lejla počinje sa pripremama za prve Evropske olimpijske igre u Bakuu.

"Sada nam slijede pripreme za još dvije UCI utrke sa ciljem osvojanja UCI bodova i do kraja avgusta probijanje granice i ulaska u 100 najboljih na svijetu. Poslje nastavljamo sa pripremama za cestovnu trku, odnosno olimpijadu. Moraćemo trening prilagoditi ovoj disciplini", rekao je Njemčević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije