Ostali sportovi

Tanovićeva potvrdila kvalitet

Tanovićeva potvrdila kvalitet
Tanovićeva potvrdila kvalitet

Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović osvojila je drugo mjesto u generalnom plasmanu na međunarodnoj etapnoj UCI trci u Grčkoj.

Profesionalna biciklistkinja turskog tima Salcano i članica Biciklističkog kluba Plus Vogošća tako je osvojila novih 70 UCI bodova i dodatno se približila plasmanu među 100 najboljih biciklistkinja svijeta.

"Treća posljednja etapa u Halkidikiju vožena u nedjelju bila je najzahtjevnija. Lejla je zaista dala svoj maksimum, čime je na kraju osigurala izvrsno drugo mjesto u generalnom poretku. Pokazala je da je nova nada svjetskog biciklizma", rekao je trener Amar Njemčević.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Ruskinja Ana Konovalova, dok je u muškoj slavio svjetski šampion u maraton kategoriji Ilias Periklis iz Grčke.

"Izuzetno sam sretna, jer sam pokazala svoj puni potencijal. Dodatno mi je otežalo što se neočekivano nije moglo doći do feed zone, pa su takmičari vozili trku uz jednu flašu vode. Napokon su došli na vidjelo moji treninzi i trud. Zadovoljna sam da se sve isplatilo. Dugo sam pratila trenerov režim rada i napokon možemo uživati u rezultatima", rekla je Tanovićeva.

Naredna UCI trka najbolju bh. vozačicu očekuje u Istanbulu, a nakon toga pripremama za prve Evropske olimpijske igre u Bakuu i EP u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije