Ostali sportovi

Tatjana Đekanović, bh. reprezentativka u streljaštvu, (ne) ide u Nju Delhi

Tatjana Đekanović, bh. reprezentativka u streljaštvu, (ne) ide u Nju Delhi
Tatjana Đekanović, bh. reprezentativka u streljaštvu, (ne) ide u Nju Delhi

Da nedostatak novca ruši snove možemo se uvjeriti svaki dan. Često to osjete i naši sportisti, a među njima je i Tatjana Đekanović. Bh. reprezentativka u streljaštvu pripremala se za Svjetski kup u Nju Delhiju, ali, kako stvari stoje, tamo neće otići.

Trebalo bi da gađa 24. februara, te da joj ovo jako takmičenje bude priprema za Evropsko prvenstvo. Tatjana je prije nekoliko dana na kontrolnom takmičenju u Tesliću "upucala" 418,5 krugova, a prema riječima njenog trenera Nevena Rašića, taj rezultat vodi u finale Svjetskog kupa.

"Ovih dana razgovaram sa trenerom i razmišljamo da li ima neka mogućnost da odem u Nju Delhi, ali situacija je teška i kako sada stvari stoje - neću nastupiti. Odlazak na Svjetski kup dosta košta, avio-karta za jednu osobu je 600 evra, moramo biti u oficijelnom hotelu, u kojem noć košta 150 dolara, tu je i kotizacija od 170 evra... Zaista mi je žao što je tako, radovala sam se nastupu na jakom takmičenju", rekla je Đekanovićeva, članica teslićkog Geofona, koji nema novca da finansira odlazak na Svjetski kup.

Žali i zbog toga što mora da brine o finansijama i što ne može u potpunosti da se posveti treninzima.

"Teško je trenirati kad brinete i o finansijama, to mi je uvijek u podsvijesti. Pitam se zbog čega treniram ako ne idem na takmičenje, a ako mi neko pomogne - osjećam da sam dužna, tako da nikad ne mogu otići na nastup 'čiste' glave", istakla je bh. olimpijka.

Upravo je juče počelo takmičenje u Hagu, koje takođe propušta zbog nedostatka novca. Ipak, vrijedno trenira u Tesliću dva puta dnevno. Ukoliko ne ode u Nju Delhi, prvo naredno veliko takmičenje je Evropsko prvenstvo koje će od 6. do 12. marta biti održano u Mariboru.

"Na sreću, to nam je blizu, tako da neće biti problema. Imam velika očekivanja od Šampionata Evrope, u odličnoj sam formi, na treninzima odlično gađam i s te strane sam veoma zadovoljna", istakla je devetnaestogodišnja reprezentativka, koja će na EP nastupiti u juniorskoj konkurenciji.

Đekanovićeva je u decembru ispunila normu za EP pošto je zabilježila odlične rezultate u gađanju vazdušnom puškom: 10 metara na takmičenju RIAC u Luksemburgu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije