Ostali sportovi

Tuzla u aprilu bira najbolje sportiste

Tuzla u aprilu bira najbolje sportiste
Foto: Grad Tuzla | Tuzla u aprilu bira najbolje sportiste

U Gradskoj upravi Tuzle danas je održana konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora i radnih tijela tradicionalne sportske manifestacije “Izbor sportiste godine grada Tuzle za 2023”.

Gradonačelnik Zijad Lugavić, izabran je za predsjednika Organizacionog odbora ove manifestacije, dok su dopredsjednici Mensur Alić, Amir Avdagić i Kada Delić.

Na manifestaciji će biti uručena priznanja najuspješnijim u 14 kategorija.

“Tokom sjednice identifikovali smo i razgovarali o velikom broju problema sa kojima se sportisti susreću ne samo u gradu, nego u čitavoj Bosni i Hercegovini. U tom kontekstu, dogovorili smo da Sportski savez grada Tuzle u narednom periodu imenuje dva radna tijela koja će činiti stručna lica, sportski radnici koji su prepoznati i zaslužni za sportske rezultate na području grada Tuzle i Bosne i Hercegovine. Oni će identifikovati sve buduće pravce, u smislu podrške sportu, kako bi sportski klubovi mogli ostvariti još bolje rezultate. Takođe smo razgovarali o mogućnosti predefinisanja postojećeg pravilnika o kriterijima izbora sportiste godine za grad Tuzlu. Vjerujem da će najveća imena iz oblasti sporta grada Tuzle raditi na ovim pitanjima i da ćemo dobiti kvalitetne prijedloge u kojem pravcu da idemo u narednom periodu”, rekao je Zijad Lugavić.

Održavanje manifestacije “Izbor sportiste godine grada Tuzle 2023” planirano je u Narodnom pozorištu Tuzla u aprilu ove godine. Organizator manifestacije je Sportski savez grada Tuzle, a Grad Tuzla je generalni pokrovitelj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije