Ostali sportovi

Ultramaratonac Brković dolazi u Doboj

Ultramaratonac Brković dolazi u Doboj
Ultramaratonac Brković dolazi u Doboj

DOBOJ - Ultramaratonac Pero Brković iz Zagorja na Savi u Sloveniji dolazi sutra u Doboj iz kojeg će u ponedjeljak, 6. avgusta, krenuti na obaranje svjetskog rekorda u nordijskom hodanju.

U telefonskoj izjavi Brković je rekao da ubrzo nakon dolaska, zajedno sa pratećom ekipom, kreću na obilazak Ozrena, jer žele da se odmore u borovoj šumi na Goranskom jezeru, a zatim bi se tamošnjom pješačkom stazom nordijskim hodom kretali prema visu Preslica, gdje bi se zadržali u istoimenom turističko-rekreacionom centru.

Brković je podsjetio da će u ponedjeljak u 8 časova darivati krv dobojskoj opštoj bolnici, u kojoj je rođen, a zatim će oko 10 časova, ispred zgrade dobojske opštine, krenuti na put nordijskog hodanja u trajanju od 72 časa, kako bi oborio svjetski rekord koji je sada 56 časova.

Brković, koji decenijama živi u Zagorju na Savi, a nordijskim hodanjem počeo se baviti prije desetak godina zbog zdravstvenih problema, prvi put je iz Doboja 11. avgusta 2009. godine krenuo na, kako je nazvao, "pohod prijateljstva" ispred dobojske bolnice i za 11 dana prešao dionicu dugu 443 kilometara do sadašnjeg mjesta življenja.

Svoj drugi "pohod prijateljstva" Brković je organizovao 2010. godine, kada je 13. avgusta krenuo iz Zagorja na Savi do Doboja i prisustvovao svečanom otvaranju 42. međunarodnog rukometnog TV trunira šampiona, 24. avgusta.

"Ova dva 'pohoda prijateljstva' od Doboja do Zagorja na Savi i obratno, stvorili su osnovne uslove za povezivanje mog rodnog grada i sadašnjeg mjesta življenja u privredno-ekonomskim, društvenim i kulturno-sportskim aktivnostima", dodao je Brković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije