Ostali sportovi

Unčanin odredio spisak za kvalifikacije

Rade Unčanin, selektor ženske omladinske reprezentacije BiH, objavio je spisak igračica na koje će računati u kvalifikacijama za Evropsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Makedoniji 2008. godine.

Naime, odlukom Izvršnog odbora RS BiH naša mlada selekcija predstavljaće BiH u seniorskoj konkurenciji, čime će početi četvorogodišnji ciklus. U tom ciklusu cilj će biti plasman bh. djevojaka na neko veliko takmičenje.

`Svakako da od ove mlade selekcije, koja će biti pojačana s nekoliko iskusnih igračica, prije svih Sabinom Pehić, ne očekujemo odmah velike rezultate. No, na kvalifikacioni turnir za EP koji će se igrati krajem novembra u Litvaniji nećemo ići sa bijelom zastavom. Naprotiv, optimista sam i mislim da ove djevojke pod vodstvom Unčanina mogu izboriti jedno od prva tri mjesta u grupi i plasirati se u baraž`, kaže Zlatko Marić, direktor ženske reprezentacije BiH.

Na Unčaninovom mspisku nalaze se sljedeće igračice: Marijana Bogojević, Dajana Malbašić, Sabina Pehić (Borac), Sanja Sulejmanagić, Ana Đurić, Almira Omahić (Jedinstvo), Ivana Mlakić, Jelena Kekić (Ljubuški), Amanda Marić, Katarina Mikulić, Anja Marić, Ivana Ljubas, Ana Pažin (Katarina), Emina Mujagić (Goražde), Nela Ljolje (Požega, Hrvatska) i Andrea Perić (Osijek, Hrvatska).

Tanja Kekić i Dragana Knežević iz banjalučkog Borca zbog obaveza na fakultetu nisu u situaciji da se odazovu selektorovom pozivu. Bh. djevojke okupiće se 16 novembra u Tuzli, gdje će i obaviti desetodnevne pripreme. U Litvaniju putuju 26. novembra. U kvalifikacionoj grupi bh. tim igraće sa Bjelorusijom, Islandom, Litvanijom, Grčkom i Izraelom.

Sve spremno za inspekciju EHF-a

Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH, naglasio je da je sve spremno za dolazak Jana Tuika, inspektora EHF u našu zemlju. Tuik će u BiH doputovati u nedjelju (11. novembra), a tokom petodnevnog boravka obići će dvorane u kojima bi se 2014. mogle igrati utakmice EP. Naime, BiH, tačnije RS BiH, ušla je u krug zemalja potencijalnih kandidata za organizaciju EP za rukometaše 2014. godine.

`Prikupili smo svu potrebnu dokumentaciju, koju ćemo predati Tuiku. Tokom boravka u BiH on će obići sedam gradova u našoj zemlji, koji bi mogli biti domaćini utakmica EP. Nakon posjeta Tuik će nam poslati izvještaj u kojem će navesti šta je potrebno uraditi da bismo se definitivno kandidovali za EP 2014. U cijeloj priči najvažnija će biti garancija institucija vlasti u BiH da podržava organizaciju EP`, rekao je Karačić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije