Ostali sportovi

Vaterpolo golman Brazila optužen za silovanje

Vaterpolo golman Brazila optužen za silovanje
Vaterpolo golman Brazila optužen za silovanje

Brazilska vaterpolo reprezentacija potresena je nakon što je Kazanj morao da napusti njihov drugi golman Taj Matos.

Za 27-ogodišnjakom su kanadske vlasti raspisale nalog za hapšenje zbog sumnje da je seksualno iskoristio 22-godišnjakinju u Torontu, gdje je prije dvije nedjelje nastupio na Panameričkim igrama. Navodno je Matos djevojku napastovao dok je spavala.

Kanađani tvrde da se incident dogodio nakon finalne večeri i utakmice SAD-a i Brazila.

Dan nakon što je Matos napustio Kanadu, pokrenut je njegov progon. Matos je, piše brazilski O Globo, potresen napustio reprezentaciju Brazila koja bez njega nastavlja borbu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U Rio de Žaneiru golman vodi pravnu bitku, a advokat brazilskog saveza vodenih sportova Marselo Franklin, koji mu u tome pomaže, tvrdi da su Kanađani pokrenuli neviđenu hajku, bez mogućnosti da Matos iznese svoju obranu. Takođe tvrde da još nisu dobili nikakav poziv za svjedočenje te u pomoć pozivaju brazilsku ambasadu u Kanadi. Brazil i Kanada nemaju sporazum o izručenju.

Matosa su optužbe uzdrmale do te mjere da je morao primiti i ljekarsku pomoć. Napustio je reprezentaciju, a selektor Brazila Ratko Rudić ostao je na jednom golmanu.

U srijedu Brazil igra protiv Hrvatske. Posljednji međusobni susret Rudića i Tucka na Svjetskom kupu u Bergamu završio je jednim od najtežih poraza hrvatske reprezentacije, 17:10.

Hrvatska je u prvoj utakmici na SP-u lako svladala Kanadu, dok je Brazil uzdrman seks skandalom remizirao s Kinom.

Utakmica Hrvatske i Brazila igra se od 20.30.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije