Ostali sportovi

Vladimir Ivanek sedam sezona u BiH ne zna za poraz

Vladimir Ivanek sedam sezona u BiH ne zna za poraz
Vladimir Ivanek sedam sezona u BiH ne zna za poraz

Vladimir Ivanek, stonoteniski reprezentativac i višestruki prvak BiH, kandidat je za najboljeg sportistu naše zemlje u 2007. godini.

Povjerenje žirija, sačinjenog od istaknutih sportista, sportskih radnika i predstavnika sportskih redakcija iz bh. medija, dobio je zahvaljujući dobrim igrama u sarajevskom Bosnnamu. Sa svojim klubom ove godine osvojio je sedmu uzastopnu titulu prvaka u Premijer ligi naše zemlje s maksimalnim učinkom, odnsono bez ijednog upisanog poraza. Takođe, treći put zaredom osvojio je i Kup BiH. Ivanek je i vlasnik dvije pobjede na Top 8 turnirima najboljih stonotenisera BiH. Aktuelni je prvak naše zemlje u dublu sa Edinom Hadžićem, te u mješovitom dublu s Miljanom Antonić. Jedan od najvrednijih rezultata u godini koja je na isteku ostvario je na Evropskom prvenstvu Divizije "B" u Beogradu, kada je sa reprezentacijom BiH osvojio drugo mjesto. Nastupio je i na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu u Zagrebu, gdje je izborio plasman u glavni žrijeb (među 64 najbolja). Ivanek je i trenutno najbolje rangirani igrač na listi najboljih stonotenisera u BiH.

"Nakon duge karijere ponosan sam što se i moje ime našlo na listi nominovanih, odnosno kandidata za najboljeg sportistu BiH u 2007. godini. Ovo je moja prva nominacija, ali ne i prva iz stonoteniskog sporta. Prethodnih godina među kandidatima za nagrade bile su moje kolege Srđan Miličević, te Dragana Iveljić koja je prošle godine bila trećeplasirana. Ja sam tako samo nastavio kontinuitet i potvrdio uspjehe sporta kojeg predstavljam. Raduje me što je sve to znao prepoznati i žiri, koji i ove godine ima odgovoran i težak zadatak", rekao je Vladimir Ivanek.

Sedmi izbor najboljih sportista BiH tradicionalno organizuju "Nezavisne novine" u suorganizaciji sa BHRT, a za 2007. godinu pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića. Svečano proglašenje pobjednika biće održano u sarajevskom hotelu "Holiday inn" 17. decembra u 20 sati, a izbor će biti emitovan u direktnom prenosu na BHT 1, na zemaljskoj i satelitskoj mreži.

LIČNA KARTA

IME: Vladimir
PREZIME: Ivanek
MJESTO ROĐENJA: Tuzla
DATUM ROĐENJA: 20. janura 1980. godine

IZDVOJENO: Stonim tenisom počeo se baviti sa sedam godina. Sa reketom i celuloidnom lopticom susreo se 1987. godine u tuzlanskom klubu Kreka Jedinstvo. Osim "A" tima, prošao je i sve omaldinske bh. stonoteniske selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije