Ostali sportovi

WFL: Marjanović ruši Kardesa

WFL: Marjanović ruši Kardesa
WFL: Marjanović ruši Kardesa

Nakon sjajne pobjede protiv Ivana Panga u Laktašima, kik-bokser iz Banjaluke Denis Marjanović sezonu će nastaviti borbom u Holandiji, takođe u okviru World Fighting League (WFL).

Borilački spektakl održan nedavno u Laktašima protekao je u potpunosti u znaku Marjanovića, koji je nokautirao Panga, a sada će u Holandiji rukavice ukrstiti sa domaćim borcem Hasanom Kardesom u jednoj od prestiž borbi. Turnir u Holandiji održava se u nedjelju (18. oktobar), a osim prestiž borbi, svi ljubitelji ovog borilačkog sporta će moći da uživaju u tri glavna turnira, na kojima će učestvovati po osam boraca. Pobjednike turnira očekuju i vrijedne novčane nagrade od organizatora WFL-a, čiji je osnivač borac Malvin Manhof. Pobjednik turnira do 95 kg će dobiti nagradu od 30.000 evra.

"Velika mi je čast što sam dobio poziv na ovako jak turnir. Za protivnika ću imati jednog od nadolazećih boraca, a svi znamo koliko su kvalitetni borci iz Holandije. Ne znam mnogo o Hasanu, ali spreman sam za tešku i neizvjesnu borbu", rekao je Marjanović koji se nada osvajanju novih bodova.

Iza banjalučkog kik-boksera, koji je član Kik-boks kluba "Draženko Ninić", su mnogi zapaženi rezultati. Bio je amaterski i profesionalni WAKOO prvak Balkana, profesionalni prvak Evrope u WKA verziji te amaterski i profesionalni WKA i WKU prvak svijeta. Niz dobrih rezultata koje bilježi i ove godine pokušaće da nastavi u Holandiji.

Samo nekoliko dana nakon toga očekuje ga i borba u Zagrebu (23. oktobar) u okviru Final Fight Chamnpionshipa, gdje će se boriti protiv Nikite Čuba iz Ukrajine.

"Borba u Holandiji je na neki način i rizik, jer me očekuje i meč u Zagrebu, samo nekoliko dana kasnije. Sigurno je da će biti naporno, što zbog puta, što zbog samih borbi, jer je vrlo teško meč završiti bez povreda pa i onih najmanjih. Međutim, vjerujem u sebe i spreman sam za obje borbe", jasan je Marjanović, koji je istakao da su mu oba meča bitna i da neće mnogo kalkulisati.

Predrag Stanković, trener banjalučkog borca, takođe je svjestan da Marjanovića očekuje veoma teška sedmica, posebno jer će jedan od protivnika biti borac iz Holandije.

"Suvišno je trošiti riječi o kvalitetima boraca iz Holandije, što smo mogli da vidimo nedavno i u Laktašima. Radi se o dobrim i čvrstim borcima, ali bez obzira na sve, naš cilj je jasan, idemo po novu pobjedu", zaključio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije