Rukomet

Asovi igraju za poplavljene

Asovi igraju za poplavljene
Asovi igraju za poplavljene

Rukometna selekcija Republike Srpske i reprezentacija Srbije u ponedjeljak će u banjalučkom "Boriku" odigrati humanitarnu utakmicu za pomoć stradalima u majskim poplavama.

Cijena ulaznice je pet KM, a očekuju se pune tribine banjalučkog hrama rukometa, jer osim što će moći pomoći unesrećenima, svi prisutni na djelu će u oba tabora moći da vide svjetske asove.

Za Republiku Srpsku, koju će sa klupe predvoditi Zoran Dokić, između ostalih će igrati Danijel Šarić, golman Barselone, i Mladen Bojinović, igrač Pariz Sen Žermena.

Uz njih u sastavu bi trebalo da budu i bivši bh. reprezentativci Branislav Obradović, Bojan Ljubišić, Srđan Trivundža, ali i neki sadašnji povremeni članovi selekcije BiH kao što su Mirko Mikić, Mario Blažević, te mlade nade Nemanja Bezbradica, Igor Mandić i Stefan Janković.

"Nažalost, nismo imali vremena da odradimo mini-pripreme sa reprezentativcima, ali to za ovakav meč nije previše ni bitno. Nije bitno ni ko će da pobijedi, već da napravimo jedno lijepo rukometno druženje i pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna", rekao je Dokić.

Naravno, s druge strane će također biti sjajan sastav, jer reprezentacija Srbije će skoro pravo iz Brna, gdje su igrali baraž za SP 2015. sa Češkom, doputovati u najjačem sastavu u Banjaluku.

Dakle, publika će imati priliku da uživo na djelu vidi Momira Ilića, Darka Stanića, Ivana Nikčevića, Marka Vujina, Rastka Stojkovića...

"Nadamo se da će tribine 'Borika' biti ispunjene do posljednjeg mjesta, jer ovakav skup rukometnih zvijezda na jednom mjestu rijetko se viđa. Uz to i igrači će kupiti određeni broj ulaznica, koje će podijeliti. Tako je, na primjer, Danijel Šarić već kupio 300 ulaznica. Nadam se da ćemo prikupiti što više novca koji ćemo potom uplatiti stanovništvu koje je pogođeno katastrofalnim poplavama", rekao je Zdravko Miličević, predsjednik RS RS i član Predsjedništva RS BiH.

Ovaj rukometni spektakl, humanog karaktera, direktno će prenositi Radio-televizija Republike Srpske. Utakmica počinje u 20.15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije