Rukomet

Bojan Crnomarković: Pravo lice na proljeće

Bojan Crnomarković: Pravo lice na proljeće
Bojan Crnomarković: Pravo lice na proljeće

Rukometašice banjalučkog Borca spremne su za Premijer ligu Bosne i Hercegovine, a trener Bojan Crnomarković na proljeće očekuje da ekipa pokaže pravo lice.

"Imamo mladu ekipu, predvođenu iskusnom Draganom Crnić, koja je dugogodišnji član Borca. U procesu smo stvaranja tima, dosta je mladih igračica, ali to su igračice željne dokazivanja i siguran sam da će se nekoliko njih izdvojiti tokom naredne sezone. Biće dosta grešaka, biće i neplaniranih rezultata, ali opredijelili smo se da stvaramo ekipu koja će biti prava za tri ili četiri godine, tako da su potrebni strpljenje i naporan rad. Ove sezone nam je cilj da zadržimo status u Premijer ligi i da afirmišemo nekoliko rukometašica", rekao je Crnomarković, koji je od maja trener Borca.

Borac, višestruki šampion BiH i osvajač Kupa, prvi izazov u narednoj sezoni imaće u nedjelju, kada će na svom terenu dočekati ekipu Lokomotive iz Mostara.

"Spremno ulazimo u prvo kolo i duel sa Lokomotivom. Ta utakmica nam je veoma bitna zbog sticanja samopouzadanja. Ako djevojke odigraju najbolje što mogu, možemo da očekujemo povoljan rezultat", istakao je trener.

Ekipa trenera Crnomarkovića 6. avgusta je počela pripreme za novu sezonu.

"Dobro smo radili, djevojke su vrijedne i motivisane, tako da sa te strane nismo imali problema. Međutim, dosta nas je poremetila zauzetost dvorane 'Borik' proteklih dana, tako da nismo imali redovne treninge i snalazili smo se na različite načine", rekao je Crnomarković i dodao:

"U pripremnom periodu smo odigrali pet kontrolnih utakmica i to je dovoljno za početak. Očekujem da ekipa pravo lice pokaže na proljeće i da će tada igračice dati maksimum."

Osim utakmice u Banjaluci, koja će početi u nedjelju u 15 časova, u okviru prvog kola Premijer lige biće odigrano još pet utakmica. U subotu će igrati Katarina - Mira, Krivaja - Ilidža, Bihać - Izviđač i Grude Autoherc - Zrinjski, dok će se Goražde i Vrbas sastati 4. ili 5. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije