Rukomet

Borac želi u Ligu šampiona

Borac želi u Ligu šampiona
Borac želi u Ligu šampiona

"Banjalučka pivara" će ostati jedan od sponzora Rukometnog kluba Borac M:tel, potvrđeno je na konferenciji za novinare u klupskim prostorijama "crveno-plavih".

Milka Stanivuković, PR menadžer "Banjalučke pivare", izjavila je da to preduzeće i šampion BiH imaju iste ciljeve.

"Borac, kao i mi, stremi vrhunskim rezultatima i moram da kažem da je rukovodstvo 'Banjalučke pivare' sa velikim zadovoljstvom pristalo na nastavak saradnje. Ovo su dva brenda, dva najbolja ambasadora Banjaluke, koji zajedničkim snagama mogu da učine mnogo pozitivnih stvari, kako na promociji sporta, tako i naše privrede", izjavila je Stanivukovićeva.

Vladimir Branković, direktor Borca, zahvalio je "Banjalučkoj pivari", a onda je istakao da je najvažniji zadatak nove uprave stabilizacija kluba.

"Želimo da vratimo Borcu imidž i već imamo izrađen projekat kako da to učinimo. Uskoro ćemo napraviti promociju godišnjih ulaznica za naše navijače, pa VIP ulaznica, koje će pomoći finansijskom fukcionisanju kluba, a otvorićemo i veb-šop, preko kojeg će svi zainteresovani moći da kupe rekvizite Borca", rekao je Branković.

Što se tiče rezultatskih ambicija, Branković je naglasio da Borac želi da bude bolji nego prošle godine.

"Igramo kvalifikacije za Ligu šampiona u Banjaluci i želimo na svom terenu da izborimo plasman u to elitno takmičenje. To bi bio ogroman uspjeh, kako za klub, tako mi za Banjaluku i Republiku Srpsku. Što se SEHA lige tiče, nadamo se boljem plasmanu nego prošle sezone, a na nivou BiH se zna šta hoćemo - duplu krunu", jasan je Branković.

Igor Rađenović, šef stručnog štaba banjalučkog velikana, otkrio je plan priprema, koje počinju 27. jula.

"Prve tri sedmice ćemo trenirati u Banjaluci, 15. avgusta nas očekuje turnir u Beogradu, a poslije toga i turnir u Doboju. Zatim slijedi prva utakmica u novoj SEHA ligi protiv Meškova, pa kvalifikacije za Ligu šampiona 5. i 6. septembra", kaže Rađenović.

Iz Borca su otišli: Srđan Trivundža, Stanko Abadžić, Petar Jokanović, Nikola Tešić, Duško Hercegovac, a Rađenović je rekao i da crveno-plavi dres naredne sezone neće nositi ni Milan Đukić. U Banjaluku su zasad stigli Damir Efendić, Tibor Ivanišević, Stanko Stanković i Nikola Milošević, a do početka priprema Borac bi trebalo da pojačaju još dva igrača, srednji bek i desno krilo.

"Mi svake godine krećemo od nule, ali šta je tu je. Od prvog dana priprema ćemo žestoko raditi kako bismo spremno dočekali kvalifikacije za Ligu šampiona. Moram reći da je naš protivnik Alpla blagi favorit u polufinalu, jer austrijski tim igra u nepromijenjenom sastavu posljednje dvije-tri godine. Ipak, učinićemo sve što je u našoj moći da izborimo plasman u Ligu šampiona", zaključio je Rađenović.

Prvo kolo SEHA lige

U SEHA ligi naredne sezone, koja startuje 28. i 29. avgusta, igraće deset klubova: Vesprem (Mađarska), Meškov Brest (Bjelorusija), PPD Zagreb, Nekse (Hrvatska), Vardar, Zomimak (Makedonija), Borac M:tel (BiH), Vojvodina, Spartak Subotica (Srbija) i Tatran Prešov (Slovačka). Izvučeni su i parovi prvog kola, u kojem će Borac gostovati u Meškovu. Ostali parovi su: Vardar - Zomimak, Nekse - PPD Zagreb, Startak - Vojvodina i Tatran Prešov - Vesprem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije