Rukomet

Čelik ostao lider bh. karavana

Čelik ostao lider bh. karavana
Čelik ostao lider bh. karavana

Rukometaši zeničkog Čelika i nakon desetog kola Premijer lige BiH ostali su na liderskoj poziciji.

U odličnoj i veoma čvrstoj utakmici Zeničani su slavili u gostima kod visočke Bosne sa tijesnih 22:21. Iako su domaći nakon prvih 30 minuta imali čak četiri gola prednosti (14:10), Čelik je u nastavku uspio napraviti preokret i doći do važnih bodova.

Sjajnu partiju u dresu Čelika pružio je Boško Jolović sa osam golova. Pratili su ga Mirza Dervenčić i Davor Kadić sa po pet pogodaka, dok je na golu sjajan bio Jasmin Hadžihasić upisavši 16 odbrana. U poraženom sastavu izdvojili su se Esad Zečević sa sedam i Adnan Balta sa pet, a na golu je sa 16 intervencija odličan bio Enes Sirćo.

Deseto kolo je obilovalo uzbuđenjima, čak u tri susreta pobjednika je odlučio jedan gol. Jedan takav duel odigran je u Gračanici između isotimenog domaćina i sarajevske Bosne. Na kraju su slavile Sarajlije sa 35:34 uz osam golova Stanka Stankovića i Tarika Vranca. U poraženom timu najefikasniji bio je Amir Sumbić sa devet pogodaka.

Rezultati 10. kola: MOSTAR: Zrinjski - Lokomotiva 27:22, LJUBUŠKI: Izviđač - Prijedor 32:29, VISOKO: Bosna - Čelik 21:22, ZAVIDOVIĆI: Krivaja - Gradačac 29:28, GRAČANICA: Gračanica - Bosna (S) 34:35, TUZLA: Sloboda Solana - Vogošća 34:29, DERVENTA: Derventa - Konjuh 34:21.

Poredak: Čelik 25 bodova, Bosna (S), Derventa po 24, Izviđač 21, Vogošća 18, Sloboda, Gračanica po 16, Prijedor, Konjuh po 15, Bosna (V) 10, Krivaja, Zrinjski po 7, Gradačac 6, Lokomotiva 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije